Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Παρέμβαση της ΟΜΕ-ΟΤΕ στο Δ.Σ. ΟΤΕ

ΟΜΕ ΟΤΕ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ με τη χθεσινή της παρέμβαση στο Δ.Σ. ΟΤΕ και κινούμενη στο πλαίσιο που περιγράφεται στην ανακοίνωση της 24-1-2011, που ήδη κυκλοφορεί, εξάντλησε κάθε περιθώριο συνεννόησης με τη Διοίκηση στο ζήτημα της υπογραφής νέας σ.σ.ε. και εδραίωσης της εργασιακής ειρήνης σε δύσκολο περιβάλλον.
Η στάση του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου κ. Τσαμάζ αλλά και της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ., ιδιαίτερα των εκπροσώπων της D.T., κατά τη συνάντηση ήταν σαφέστατα αρνητική έως και εχθρική.
 Η κάθετη απαίτηση για περικοπές των αποδοχών των εργαζόμενων για να αυξηθούν τα κέρδη της D.Τ. από την επένδυσή της στον ΟΤΕ ώστε - όπως ακροθιγώς θίχτηκε - να μπορεί η Γερμανία να μας δανείζει (είτε ως χώρα είτε ως επιχείρηση) με το αζημίωτο, ήταν πέρα από σαφής. Όπως σαφής ήταν η απαιτούμενη περικοπή των 10-15 εκατομμυρίων ευρώ σ΄αυτή τη φάση από τους εργαζόμενους, για να καλυφθούν τα υπέρογκα έξοδα της Διοίκησης, των συμβούλων και του learjet των στελεχών της D.T.
Αισθανόμαστε ως αποδέκτες τελεσίγραφου κήρυξης πολέμου και είναι αυτονόητη η αντίδρασή μας.
Καλούμε την Κυβέρνηση να προστατέψει την «ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας, επιχείρηση». Να υπερασπιστεί «τη συλλογική διαπραγμάτευση ως πυλώνα των εργασιακών σχέσεων και της κάθε ρύθμισής τους που δεν μπορεί να υπονομεύεται με αδιαφανείς συμφωνίες, με πιέσεις, εξαγορές και εκβιασμούς ή μονομερείς νομοθετικές ρυθμίσεις». [δηλώσεις Γ. Παπανδρέου 31-5-2005].
Καλούμε τους εργαζόμενους σε πλήρη εφαρμογή των ενεργειών που έχουν αποφασιστεί  για να προστατέψουμε όσα ο κόπος και η προσφορά μας στην επιχείρηση αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: