Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Από καφετζή μαθαίνεις την αλήθεια ...

Oι παλιοί λέγανε πως από καφετζή και περιπτερά μαθαίνεις την αλήθεια για το πολιτικό και κονωνικό γίγνεσθαι. Έτσι και ο ιστορικός καφετζής  της Χαριλάου Τρικούπη  ο Μαρίνος, επιβεβαιώνοντας την παλιά ρήση του λαού, τα λέει «τσεκουράτα» δηλώνοντας στο Βήμα: "Εγώ είμαι στην άλλη πλευρά από αυτούς που υποστηρίζουν τα μέτρα της τρόικας. 
Το ΠαΣοΚ είχε ξεκινήσει ως σοσιαλιστικό κόμμα και τώρα εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Οπως πάμε θα έχουμε Κατοχή όπως στις χώρες της Ν. Αμερικής. 
Αυτά που λέει η κυβέρνηση δεν γίνονται πιστευτά. Ο κόσμος αγκομαχά, δεν τα βγάζει πέρα. 
Ολοι αυτοί στο ΠαΣοΚ και στη ΝΔ ήταν υπουργοί, τα γνώριζαν όλα και έχουν ευθύνες. 
Τι μας λένε τώρα πού πήγαν τα λεφτά! Δεν μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να ελέγχει την κυβέρνηση και το κόμμα με 4-5 δικούς του που δεν είναι καν εκλεγμένοι. 
Περνούν νομοσχέδια εν μια νυκτί, σε ό,τι λένε διαψεύδονται καθημερινά και δεν δίνουν στον κόσμο ελπίδα για το μέλλον. 
Είμαι μέλος του ΠαΣοΚ αλλά δεν γνωρίζω ακόμη αν θα το ψηφίσω στις εκλογές. Είμαι υπό σκέψη. Δεν βλέπω ήλιο στον ορίζοντα, τουλάχιστον για το εγγύς μέλλον".

Λόγια σοφά, λόγια αληθινά που εκφράζουν την καθολική πλειοψηφία των απλών μελών και φίλων του πάλαι ποτέ σοσιαλιστικού κινήματος, βγαλμένα μέσα  από την καρδιά  ενός απλού ανθρώπου που έφαγε επί πολλά χρόνια τη ζωή του μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: