Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΕΧΘΕΣ ΜΙΧΑΛΟΣ....ΣΗΜΕΡΑ ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ!!!

Πάλι σαν άλλοτε … θεατές στο ίδιο ‘’θεατρικό’’ κυβερνητικό σχέδιο πογκρόμ απέναντι σε συνδικαλιστές οι οποίοι αγωνίζονται ,βρισκόμαστε και σήμερα να παρακολουθούμε την ίδια παράσταση με διαφορετικούς … ‘’ηθοποιούς-εκτελεστές’’ ,επί Ν.Δ. πρωταγωνιστής ο Μίχαλος και σήμερα επί ΠΑΣΟΚ …Λιαρόπουλος ,ο οποίος μάλιστα κατέθεσε μήνυση κατά του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και ιδιαίτερα σε βάρος του Ν. Φωτόπουλου, πιστεύοντας πως με αυτήν την κίνηση θα κάμψει τον παλμό και την αγωνιστικότητα της Ομοσπονδίας!!!

Παραθέτουμε την μήνυση αυτή αυτούσια χωρίς περισσότερα σχόλια .Τα σχόλια…δικά σας!!!
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 1. Λυκούργου Λιαρόπουλου, καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών 2. 3. ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ —————————————

Κύριε Εισαγγελέα, Ι. Το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και αδιαπραγμάτευτο σε μία σύγχρονη δημοκρατική πολιτεία. Δεν είναι, όμως, απεριόριστο ως προς το πεδίο εφαρμογής του. Η αξία των αγαθών τα οποία προασπίζεται ο απεργός δεν μπορεί να είναι υποδεέστερη από την απώλεια την οποία μπορεί να υποστεί ένα ή περισσότερα άτομα ή το κοινωνικό σύνολο. ΙΙ. Ισχυριζόμαστε ότι : Δεν είναι εμφανής, πολύ δε περισσότερο αιτιολογημένη, η επαπειλούμενη ζημιά του απεργού εργαζομένου της ΔΕΗ από τις όποιες, εικαζόμενες, ενέργειες της Κυβέρνησης, πολύ δε περισσότερο της Διοίκησης της Επιχείρησης κατά των συμφερόντων των Μετόχων της οποίας στρέφονται οι απεργοί της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ακόμη και αν μπορεί να τεκμηριωθεί κάποια ζημιά των εργαζομένων, αυτή πρέπει να σταθμισθεί σε σχέση με τη βέβαιη, υπολογιζόμενη, ή τεκμαιρόμενη ζημιά μελών του κοινωνικού συνόλου, που φθάνουν μέχρι και την απώλεια του απόλυτου αγαθού που είναι η ανθρώπινη ζωή, αλλά και την οικονομική επιβίωση του Έθνους. Ενδεικτικά επιχειρήματα ως προς τα παραπάνω είναι: Μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή συμπολιτών μας που στηρίζονται σε ηλεκτρικά ιατρικά μηχανήματα (αναπνευστήρες κατ’ οίκον, άτομα που κοιμούνται με «μάσκα» λόγω «άπνοιας ύπνου») για να επιβιώσουν. Αναβολή προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων, ή και διακοπή διεξαγόμενων επεμβάσεων λόγω αιφνίδιας διακοπής ρεύματος, αφού η λειτουργία των γεννητριών δεν είναι ποτέ εγγυημένη. Έκθεση σε κίνδυνο ατόμων (εγκλωβισμοί σε ασανσέρ, αλλοίωση τροφίμων και πιθανές δηλητηριάσεις). Οικονομική ζημιά επιχειρήσεων σε μία στιγμή που κινδυνεύει η ίδια η οικονομική βιωσιμότητα, ατόμων, επιχειρήσεων και του Έθνους. Σημαντική οικονομική ζημιά για το κράτος, η οποία υπολογίζεται σε €4 εκ./ημέρα, για εισαγωγές ρεύματος, από Ιταλία, απώλεια ΦΠΑ κ.α. Βλάβες σε ηλεκτρονικές συσκευές με τεράστιο κόστος για άτομα, επιχειρήσεις και το Κράτος. Δυσφήμιση της χώρας για τις βαρύτατες συνέπειες στην τουριστική βιομηχανία και την απασχόληση. Ήδη στον ξένο Τύπο αναφέρονται ειδήσεις για διακοπές ρεύματος με αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό που είναι η μόνη μας ελπίδα για αύξηση των κρατικών εσόδων και του ΑΕΠ. Λόγω της μονοπωλιακής θέσης της ΔΕΗ στην αγορά, ο καταναλωτής δεν έχει δυνατότητα επιλογής προμηθευτού, άρα αναγκαστικά υφίσταται τις συνέπειες της μονομερούς άρνησης παροχής υπηρεσιών από το μονοπώλιο. Δεν νοείται απεργία όταν δεν υπάρχει καμία άμεση απειλή στην οικονομική ή υπηρεσιακή κατάσταση του υπαλλήλου.

Κύριε Εισαγγελέα, Κατόπιν των ανωτέρω φρονούμε ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων Σας, συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση να ενεργήσετε σχετικώς προκείμενου να κινηθούν οι διωκτικές διαδικασίες παρά των αρμοδίων κατά τόπους Εισαγγελέων κατά παντός υπευθύνου της ΔΕΗ και ιδίως των μελών του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, δεδομένου ότι με τις ποινικώς κολάσιμες πράξεις και παραλείψεις τους πλήττονται και σε κάθε περίπτωση απειλούνται άμεσα αφενός το Δημόσιο Συμφέρον και αφετέρου προστατευόμενα, υπέρτατα και απόλυτα (ζωή) έννομα αγαθά των Ελλήνων Πολιτών και του Κοινωνικού Συνόλου.
Με τιμή

Δεν υπάρχουν σχόλια: