Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

1η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Tην πρώτη σύσκεψη στελεχών του πραγματοποίησε χθες, το απόγευμα στον πολυχώρο πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ», το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, με τη συμμετοχή και πλήθους φίλων του κόμματος.
Την έναρξη των εργασιών της σύσκεψης κήρυξε με την ομιλία του, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Γιάννης Δημαράς. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του υπεύθυνου του Οργανωτικού Σχεδιασμού κ. Βασίλη Οικονόμου, των μελών της Πολιτικής Γραμματείας και των στελεχών που εκπροσώπησαν με την παρουσία τους, τις ομάδες στήριξης που έχουν συσταθεί στην Αττική και στη χώρα γενικότερα.
Στην ομιλία του ο κ. Δημαράς ανέφερε ότι, αυτό που εισπράττει εδώ και καιρό είναι η ανάγκη των πολιτών για την ύπαρξη ενός νέου, καθαρού και έντιμου πολιτικού φορέα, ο οποίος θα προχωρήσει με τη δύναμη εκείνων των κοινωνικών στρωμάτων, που δεν εντάσσονται στα κόμματα με την έννοια του πιστού στρατιώτη.
Αναφορικά με τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος,..ο κ. Δημαράς επεσήμανε τα πισωγυρίσματα στις κινήσεις και την ανακολουθία στα λεγόμενα τόσο των ελλήνων πολιτικών, όσο και των ευρωπαίων ομολόγων τους, χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία ως «σκοτσέζικο ντούζ», που είναι ότι πιο χυδαίο στον πολιτισμό και στην πολιτική ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγαλοτραπεζιτών που βρίσκονται πίσω από τις εθνικές κυβερνήσεις των εταίρων μας. Ενισχύοντας την άποψή του, ο κ. Δημαράς, είπε: «το γεγονός αυτό, συνιστά απόδειξη ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε και ότι μπορούμε να πούμε το νέο ΟΧΙ της νεότερης ελληνικής ιστορίας…. δεν είναι δυνατόν να διαπραγματευόμαστε, δίχως να κουβαλάμε μαζί μας ότι, σπουδαιότερο έχουμε εδώ και 3.000 χρόνια, τον πολιτισμό, την περηφάνια και την αξιοπρέπειά μας».

Ο κ. Δημαράς κατηγόρησε το νέο Υπουργό των Οικονομικών, κ. Β. Βενιζέλο για την αλλαγή της στάσης του, μέσα σε μια βδομάδα, ο οποίος υποστήριζε πριν, τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από 180 βουλευτές και σήμερα από 151. Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε τον κ. Βενιζέλο, ως αναξιόπιστο διότι, ενώ έλεγε πριν πάει στις Βρυξέλλες ότι συμπονά τους Έλληνες, σήμερα παίρνει ακόμα πιο δυσβάσταχτα μέτρα από εκείνα του κ. Παπακωσταντίνου και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο τελικά έγινε η αλλαγή του υπουργού όταν, η οικονομική πολιτική συνεχίζει να είναι στην ίδια και απαράλλακτη κατεύθυνση.

Εν συνεχεία, διατύπωσε ερωτήματα αναφορικά με το τι μπορεί να κρύβει η συνάντηση της κας Μπακογιάννη με τον κ. Βενιζέλο και το τι μπορεί να σημαίνει η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι, θα υπερψήφιζε το πρόγραμμα ως 151ος. Και είπε: «ο εκβιασμός, δεν εκπορεύεται μόνο από το εξωτερικό, αλλά και από το εσωτερικό της χώρας και από πολιτικούς που δεν έκαναν το καθήκον τους απέναντι στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Δημαράς εξέφρασε την προσωπική του εκτίμηση, αναφερόμενος στους αρχηγούς των κομμάτων εξουσίας, για μεταξύ τους συμφωνία και για τη συνδρομή των γαλάζιων βουλευτών, αν αυτό απαιτηθεί στην επικείμενη ψηφοφορία. Είπε ότι: «ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται και δεσμεύονται στον ελληνικό λαό και ο τρόπος με τον οποίο έπειτα αναιρούν τα πάντα, μας δίνει κάθε δικαίωμα, όχι απλά να τους αποκαλέσουμε ψεύτες, αλλά και προδότες». Ακολούθως, χαρακτήρισε τον κ. Καρατζαφέρη ως αφερέγγυο πολιτικό πρόσωπο, εφόσον άλλα λέει τη μία μέρα, άλλα δηλώνει την επομένη και σε άλλα προσδοκά μεταγενέστερα.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, επεσήμανε ότι μαζί με τον Οικονόμου δεν έχουν ψηφίσει όχι μόνον το Μνημόνιο, αλλά και ούτε τις εργασιακές, ασφαλιστικές και άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις που απορρέουν από αυτό, ενώ σχετικά με τη στάση τους στην επίμαχη ψηφοφορία δήλωσε ότι: «θα πούμε ΟΧΙ εν πλήρη γνώση του τι επρόκειτο να συμβεί… είμαστε εδώ για την πατρίδα και θα παλέψουμε για αυτήν, δεν θα την αφήσουμε αιχμάλωτη, είμαστε περήφανοι και αυτό θα το διαλαλούμε παντού».

Ο κ. Δημαράς αναφερόμενος στις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην πλατεία Συντάγματος και στις πλατείες της χώρας, είπε ότι πρόκειται για ετερογενείς ομάδες πολιτών, από ποικίλους πολιτικούς, ιδεολογικούς και κοινωνικούς χώρους, κάτι που δεν απαξιώνει καθόλου το μέγεθος του εγχειρήματος. Και σημείωσε: «είναι τιμή μου, που πέρασα και συνομίλησα με κόσμο στην πλατεία και όχι μόνον δεν με προπηλάκισε κανείς, όχι μόνο δεν μου υπέδειξαν να φύγω, αλλά αρκετοί ήταν αυτοί που μου είπαν πώς επαινούν τον καθαρό αγώνα του ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και πώς θα τους βρούμε σύμμαχους και συναγωνιστές».

Κλείνοντας, ο κ. Δημαράς, αναφέρθηκε στο χρέος του κόμματος απέναντι στην ελληνική κοινωνία και είπε: «Εμείς θα είμαστε εδώ, όπως σήμερα και αύριο και θα διεκδικούμε στο βαθμό που είναι δυνατό, με κάθε νόμιμο και έντιμο τρόπο το δικαίωμά μας να συμμετάσχουμε στην πολιτική, οικονομική και πολιτισμική ζωή της χώρας μας». Κατέληξε λέγοντας: «τους χαλάμε τη συνταγή, είμαστε πολιτικός και κοινωνικός χώρος που μπορεί να δώσει λύσεις και να παρέμβει… γι’ αυτό ιστορικό καθήκον έχουμε να υπάρχουμε. Ο αγώνας μας θα είναι επιτυχής, διότι πέρα από την ιδεολογική και πολιτική προσέγγιση και ανάλυση των θεμάτων, έχει κάτι που δεν διαθέτουν άλλα κόμματα… έχει την αγνότητα και την αθωότητα των απλών ανθρώπων…. η εντιμότητα προέχει πάνω απ’ όλα».

Ο κ. Οικονόμου, στην ομιλία του πέραν των οργανωτικών ζητημάτων για τα οποία έκανε λόγο, επανέλαβε τη βασική θέση του κόμματος ότι, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο Εφαρμοστικός Νόμος, δεν μπορεί να παρέχει λύσεις στο οικονομικό έλλειμμα της χώρας και ότι το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα τα καταψηφίσει.

Ακολούθησαν, οι τοποθετήσεις των μελών της Πολιτικής Γραμματείας και των στελεχών του κόμματος στις οποίες κοινή συνισταμένη ήταν η άμεση έξοδος και απεξάρτηση από το υφιστάμενο αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα, καθώς και η ανάγκη εντονότερης κριτικής και άσκησης πίεσης στην ετοιμόρροπη σημερινή κυβέρνηση, από τον ενωμένο ελληνικό λαό. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι, ο λαός μας δεν αντέχει άλλο και ότι είναι καιρός τα όποια μίκρο ή μάκρο-οικονομικά μοντέλα, που προτάσσουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας, να τεθούν ολοκληρωτικά στην λαϊκή ετυμηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: