Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Όνειρο ζει, μην τον ξυπνάτε…

Λοβέρδο ακούς;
Εκατοντάδες εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία πήρανε τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα των 2, 10 και 20 ευρώ (οι πιο τυχεροί) και αναρωτούνται πως θα καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα το επόμενο δεκαπενθήμερο!
Δεν υπήρξε η στοιχειώδης ευαισθησία τουλάχιστον να γίνουν οι αναδρομικές κρατήσεις σε βάθος χρόνου! Δεν υπήρξε η στοιχειώδης πρόβλεψη από τις εταιρείες στις οποίες ανατέθηκε από το Υπουργείο η μισθοδοσία των υπαλλήλων! Θα μου πείτε είναι άνθρωποι οι εργαζόμενοι; Έχουν οικογένειες; Έχουν υποχρεώσεις;
Δε φτάνει που τους πετσόκοψαν το μισθό με το ενιαίο φτωχολόγιο, τους διαλύουν παντελώς!
Δεν άκουσα όμως κανέναν Υπουργό να διαμαρτύρεται ούτε βεβαίως κανέναν να ζητά να διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε και που έχει να κάνει με την επιβίωση συνανθρώπων μας.
Λοβέρδο ακούς;

Απαντώντας σε σχετική επερώτηση του ΚΚΕ ο υπουργός υγείας ήταν αφοπλιστικά κυνικός. Ο  Ανδ. Λοβέρδος πιπιλώντας την καραμέλα του ρηξικέλευθου πολιτικού, που δεν ανήκει «στους πελατειακούς υπουργούς», εξήγησε πως τον επόμενο χρόνο, αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, το ΕΣΥ θ’ αναστείλει την λειτουργία του.

Μας είπε λοιπόν πως αναζητεί έσοδα για τ’ ασφαλιστικά ταμεία, όταν γνωρίζει ότι μόνον οι εργαζόμενοι πληρώνουν τις εισφορές τους.
Ωστόσο εκείνο που εντυπωσιάζει είναι ο τρόπος με τον οποίο λέγονται κάποια πράγματα, σαν να πρόκειται για διαδικαστικού χαρακτήρα λεπτομέρειες.
Ίσως να αισθάνεται δικό του μαγαζί το ΕΣΥ ο Λοβέρδος, για να το κλείνει όποτε του καπνίσει. Ευτυχώς εκτινάσσεται οσονούπω στους αιθέρες της ανυποληψίας, πριν καταπέσει στον βυθό της ανυπαρξίας.
Λοβέρδο ακούς;
Εργαζόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, μητέρα δύο μικρών παιδιών, αναγκάζεται καθημερινά να κάνει το δρομολόγιο Θες/νίκη – Λάρισα, προκειμένου να διατηρήσει τη δουλειά της. Δεν είναι τα 350 χλμ την ημέρα. Δεν είναι ότι ο «παχυλός» μισθός της των 1000 ευρώ, εξαφανίζεται στα εισιτήρια! Δεν είναι ότι αυτή η ιστορία κρατά 8 χρόνια. Είναι ότι ζητά απόσπαση για Θες/νίκη και κανένας δεν αναγνωρίζει το τεράστιο οικονομικό και οικογενειακό της πρόβλημα!
Τι θα πρέπει δηλαδή να γίνει για να πειστούν οι αρμόδιοι ; Τι θα πρέπει να κάνει μια μητέρα που δεν προλαβαίνει να δει τα παιδιά της για να καταλάβουν ότι υπάρχουν και άνθρωποι και όχι μόνο «οργανικές θέσεις»;
Καλές οι συνεντεύξεις και οι εναγκαλισμοί. Καλοί οι ασπασμοί και οι μεγάλες κουβέντες. Καλές οι συμπορεύσεις. Καλές και οι φιλοδοξίες.
Μήπως όμως θα πρέπει να ασχοληθείτε και με τα μικρά και ταπεινά της αρμοδιότητας σας;
ra64.wordpress 

Δεν υπάρχουν σχόλια: