Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Π.Α.Σ.Κ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
Συναγωνίστριες-Συναγωνιστές
Ζούμε όχι μόνο το τέλος του Κοινωνικού Κράτους, αλλά μάλλον του Κράτους συνολικά.
Μας δημιουργείται η εντύπωση ότι αντιμετωπιζόμαστε ως εχθροί, αφού οι απόψεις μας δεν ακούγονται από την πλειοψηφία μιας νέας αναδυόμενης νομενκλατούρας «μεγαλωμένων σε γυάλα» διοικητικών παρά τοις υπουργοις στελεχών.
Αναγνωρίζουμε ότι η χώρα βρίσκεται σε δεινή θέση, αλλά δεν είναι δυνατόν το πολιτικό προσωπικό που την έφερε σε αυτήν να μην αναγνωρίζει στον εαυτό του ποινικές, αστικές ή πρώτα απ’όλα ηθικές ευθύνες και ταυτόχρονα να ευαγγελίζεται την αλλαγή της νοοτροπίας του και τη σωτηρία της χώρας.
Δεν γίνεται όσοι άσκησαν εξουσία και παρήγαγαν πολιτική να διαγράφουν τις ευθύνες τους και να επανακάμπτουν ως «άσπιλοι και αμόλυντοι» σωτήρες.
Ούτε βεβαίως είμαστε διατεθειμένοι να ανεχόμαστε εκφράσεις όπως «όλοι μαζί τα φάγαμε» αφού ουδέποτε όλοι μαζί κυβερνήσαμε.
Η οριζόντια κατανομή των βαρών της «σωτηρίας της χώρας» έχει πιθανά δυο αιτίες. Η πρώτη είναι η ανικανότητα συγκρότησης ενός επαρκούς μηχανισμού, που θα ελέγξει την μεγαλοφοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή και η δεύτερη είναι η άρνηση της ιδεολογικοπολιτικής σοσιαλιστικής θέσης υπέρ της ενίσχυσης των αδυνάτων στρωμάτων ολοκληρώνοντας την αναδιανομή του εθνικού προϊόντος υπέρ των ισχυροτέρων η οποία ξεκίνησε από το Χρηματιστήριο. Βιώνουμε μια υποτίμηση των εισοδημάτων χωρίς να τολμά κανείς να θέσει ταυτόχρονα ζήτημα διατίμησης προϊόντων και υπηρεσιών στο όνομα της άριστα λειτουργούσης αγοράς που έχει οδηγήσει τις τιμές στην χώρα μας σε δυσθεώρητα ύψη.

Συναγωνίστριες-Συναγωνιστές
Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι ζούμε την πρόσφατη αδυναμία συντονισμού του Κράτους με την καταβολή της εκλογικής Αποζημίωσης, των εισφορών του Ταμείων Νομικών, τον εξευτελισμό μας στον ΟΠΑΔ με τις χαμένες εργατοωρες, αλλά και την διαχρονική άρνηση εφαρμογής Συνταγματικών Διατάξεων, που μας αφορούν άμεσα.

Ταυτόχρονα η Παράταξη έχει αναγκαστεί να ζει ιστορικές αντιπολιτευτικές στιγμές εκ της επιλογής των κυβερνώντων να απαξιώσουν, παρέχοντας ανακριβείς «ενημερώσεις», το Συνδικαλιστικό Κίνημα και κυρίως την ΠΑΣΚ που πιθανώς αποτελεί τον μόνο ισχυρό φραγμό στα όσα σχεδιάζουν χωρίς αυτά να έχουν τύχει της έγκρισης των συλλογικών οργάνων του πολιτικού φορέα.

Οι όποιες προσπάθειες του Υπουργού Δικαιοσύνης δεν μπορούν να αποτελέσουν το άλλοθι όλου του Συστήματος. Φοβόμαστε ότι το βάρος της πραγματικής αντίστασης και αντίδρασης μας ανήκει εξ ολοκλήρου αφού το πολιτικό σύστημα αναλώνεται σε φραστικές αντεγκλήσεις μόνον.

Η ΠΑΣΚ Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά καλεί τα μέλη της ΠΑΣΚ Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, παραμένοντας πιστοί στις καταστατικές και ιδεολογικές αρχές της παράταξης, να συζητήσουμε αν συντρέχει πλέον λόγος αναφοράς μας στον μέχρι σήμερα πολιτικό μας φορέα όσον αυτός απέχει από τις ιδεολογικές του αρχές προτείνοντας ταυτόχρονα

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΩΡΑ!
ΠΑΣΚ Δ.Υ. ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: