Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιουνίου

Την κήρυξη 48ωρης απεργίας την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του «νέου μνημονίου» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.Την Τρίτη 28 Ιουνίου τα σωματεία προγραμματίζουν απεργιακή συγκέντρωση και συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και στην περιφέρεια σε χώρο και ώρα που θα προσδιορίσουν τα Εργατικά Κέντρα.
Με κεντρικό σύνθημα «Οχι στην κοινωνική εξαθλίωση», η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό «παρών» στην κινητοποίση, καταγγέλλοντας παράλληλα ψήφιση την ψήφιση «του αντιλαϊκού μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού Νόμου» με «συνοπτικές, αντισυνταγματικές και εκβιαστικές διαδικασίες». «Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης δεν ήταν παρά ένα ακόμη παιχνίδι στην τακτική και την προπαγάνδα για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν θα μείνει τίποτα όρθιο», προειδοποιεί η ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα την ΓΣΕΕ, κεντρικά αιτήματα των συνδικάτων είναι η ακύρωση «των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών μέτρων» του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των μνημονίων Ι και ΙΙ, η ανάσχεση του κλίματος των απολύσεων και διόγκωσης της ανεργίας, ο σεβασμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και «η απόκρουση του ξεπουλήματος και της εκποίησης των δημόσιων επιχειρήσεων».
Με ξεχωριστή ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ υπενθυμίζει ότι με το άρθρο 3 της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) από 1ης Ιουλίου 2011 αυξάνονται τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων σε ποσοστό ίσο με το ποσοστό της ετήσιας μεταβολής του Ευρωπαϊκού πληθωρισμού του έτους 2010.
Σύμφωνα με την Eurostat το ποσοστό της μέσης ετήσιας μεταβολής του εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή για το 2010 είναι 1,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: