Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Εκδικείται τους Έλληνες ο Λοβέρδος!

Νέο χτύπημα στα μεσαία και μικρά εισοδήματα – που ήδη βάλλονται από παντού - ετοιμάζει ο υπουργός Υγείας. Σα να μην έφτανε η μέχρι σήμερα ανάλγητη πολιτική του, που - με το εφεύρημα της τιμής αναφοράς - οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα φθηνά φάρμακα σε εξαφάνιση, ο Α. Λοβέρδος προωθεί και την καθιέρωση της λίστας φαρμάκων, για να προσθέσει επιπλέον βάρη στην πλάτη του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού.
Με τη λίστα φαρμάκων, ο Α. Λοβέρδος θα περιορίσει ουσιαστικά τα φάρμακα που καλύπτονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Με άλλα λόγια, ο Έλληνας ασθενής που χρειάζεται ένα συγκεκριμένο σκεύασμα το οποίο δεν έχει ενταχθεί στη λίστα Λοβέρδου, θα είναι υποχρεωμένος να το πληρώνει κατά 100% από την τσέπη του.
Στην πράξη, και δεδομένου ότι τα μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού οδηγούνται ολοταχώς στην οικονομική - και κάθε είδους - εξαθλίωση, η πλειονότητα των Ελλήνων θα έχει, πλέον, πρόσβαση σε πολύ λιγότερα φάρμακα. Ο μέσος Έλληνας θα αδυνατεί να «σηκώσει» το πλήρες κόστος των σκευασμάτων που δε θα καλύπτουν τα Ταμεία, με συνέπεια να μην έχει τρόπο να διαφυλάξει την υγεία του.

Η εξέλιξη αυτή προστίθεται στη γενικότερη πολιτική Λοβέρδου, που – όπως έχει, πέραν πάσης αμφιβολίας, καταδείξει η δημοσιογραφική έρευνα του newsbomb.gr- θα εξοβελίσει το φθηνό και ποιοτικό ελληνικό φάρμακο από την εγχώρια αγορά. Μια πολιτική, που σπρώχνει την – υγιέστατη, κατά τα άλλα - ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε οικονομικό μαρασμό και τις 20.000 οικογένειες στις οποίες δίνει ψωμί στο δρόμο.
Όλα αυτά, συμβαίνουν την ώρα που η ανεργία καλπάζει με ανεξέλεγκτους ρυθμούς, η οικονομία της χώρας μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και έχει ανάγκη από ελληνικές επιχειρήσεις που θα φέρουν ανάπτυξη και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Ουσιαστικά, η πολιτική Λοβέρδου επιβάλλει την άλωση της ελληνικής αγοράς από τις ξένες πολυεθνικές και τα πανάκριβα φάρμακά τους.
Είναι, πλέον, απόλυτα προφανές ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να γίνει αρεστός στην Τρόικα και τους ταγούς της, δε διστάζει να θέσει σε κίνδυνο την ίδια τη δημόσια Υγεία. Στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ανήκει το καθήκον να παρέμβει, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, για να σταματήσει μια αδίστακτη πολιτική, που αδιαφορεί ακόμη και για τη ζωή του 'Ελληνα πολίτη.
newsbomb 

Δεν υπάρχουν σχόλια: