Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Αρνήθηκε η Αίγυπτος το δάνειο από το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε ότι οι αρχές της Αιγύπτου το έχουν ενημερώσει πως η χώρα δεν θα χρειαστεί να λάβει το δάνειο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.
Με βάση τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό για το 2011/12 το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα περιοριστεί στο 8,6% έναντι 11% που προβλεπόταν αρχικά. Έτσι, "λόγω των αλλαγών αυτών οι αρχές δεν θεωρούν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για μια οικονομική συμφωνία με το ΔΝΤ", δήλωσε εκπρόσωπος του οικονομικού οργανισμού, επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση που είχε κάνει νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου.
Εν τω μεταξύ, δικαστήριο καταδίκασε σήμερα ερήμην τον πρώην υπουργό Εμπορίου Ρασίντ Μοχάμεντ Ρασίντ σε φυλάκιση 5 ετών με τις κατηγορίες τις κερδοσκοπίας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.
Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον πρώην υπουργό να καταβάλει πρόστιμο ύψους 9.385 εκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών (περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ) ενώ ο πρώην υπουργός διαφεύγει μέχρι στιγμής της σύλληψης και καταζητείται από την Ιντερπόλ.

Σχόλιο....NA ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: