Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Στο Σκοτάδι των Μνημονίων…

Η οικογένεια ζει κάπου στον Κολωνό και έχει 6 παιδιά. Το πιο μικρό 8 μηνών! 
Της Τζούλιας Λιακοπούλου.
Νέοι άνθρωποι οι γονείς  με όρεξη και όνειρα για την ζωή τους. Δούλευαν και οι δύο. Δύσκολα τα κατάφερναν, αλλά με αξιοπρέπεια και χωρίς άγχος. Και ήρθαν οι εγχώριοι ολιγάρχες και οι κυβερνήσεις των Μνημονίων και τους στέρησαν το δικαίωμα να υπάρχουν, να ζουν, να είναι ανθρώπινα όντα. Έμειναν και οι δύο χωρίς εργασία. Τους θρέφουν τα συσσίτια της Εκκλησίας και το Χαμόγελο του Παιδιού. Εδώ και ένα μήνα η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα! Έξη παιδιά και οι δύο γονείς μέσα στο σκοτάδι και το κρύο ένα μήνα, για 1.500 ευρώ! Τόσο τιμάται η ανθρωπιά μας, το φιλότιμό μας και η αξιοπρέπειά μας! Οι εκκλήσεις τους και οι παρακλήσεις τους στη Διοίκηση της ΔΕΗ, ένα μήνα τώρα έπεφταν στο κενό…
Ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ο κ. Φωτόπουλος και οι Τεχνικοί της ΓΕΝΟΠ έδωσαν πάλι “φως” στο ρημαγμένο σπιτικό και στις ψυχές αυτών των παιδιών!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ....

Την ώρα που τα 1/3 της κοινωνίας μας, μετρά πληγές, τις πληγές που σκόρπησε η αντιλαϊκή μανία των Μνημονίων, είναι απάνθρωπο και αντικοινωνικό στο όνομα της όποιας οφειλής, να εκτελούνται και μάλιστα κατά συρροή, εντολές διακοπής ρεύματος.
Την ώρα που εκατομμύρια συμπολίτες μας, βιώνουν τον όλεθρο της ανεργίας, της φτώχιας, της ανέχειας, της εξαθλίωσης, είναι πράξη που ξεπερνά τα όρια της κοινωνικής αναλγησίας, η διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Είναι κοινωνικός κανιβαλισμός, να αφήνεται στο σκοτάδι, ο φτωχός, ο άνεργος, ο μικροσυνταξιούχος και ο κάθε ανήμπορος πολίτης, που αντικειμενικά αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης.
ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ, είναι κοινωνικό αγαθό, πρώτης και ζωτικής ανάγκης, για όλους τους πολίτες και βασική προϋπόθεση για την επιβίωση, ιδίως των οικογενειών με αρρώστους, με παιδιά και με ηλικιωμένους, που δεν χωρά κοινωνικούς αποκλεισμούς.
Άλλωστε η ΔΕΗ δεν είναι μια οποιαδήποτε Επιχείρηση, είναι Δημόσιος Οργανισμός, που φτιάχτηκε με το υστέρημα του φτωχού Έλληνα πολίτη, για να υπηρετεί τις ανάγκες τις κοινωνίας!
Κι εσείς παρανομείτε ασύστολα!
Εσείς που στήσατε τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου, της Siemens, του Βατοπεδίου, των Δομημένων Ομόλογων,  των Ολυμπιακών αγώνων!
Εσείς, που με τις αποφάσεις σας σπέρνετε τη φτώχεια και την δυστυχία, φέρνοντας εκατομμύρια συνάνθρωπους μας στην απόγνωση!
Εσείς, που ανέχεστε την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία!
Εσείς, που δεν σας καίγεται καρφί αν χιλιάδες εργαζόμενοι είναι άνεργοι ή επί μήνες απλήρωτοι!
Και από πάνω, έχετε και το θράσος να απαιτείτε να μην διαμαρτυρόμαστε, όταν έχετε κάνει τη ζωή μας ΚΟΛΑΣΗ και τη χώρα προτεκτοράτο!
Και εμφανίζεστε και ως πατριώτες…
Λοιπόν, παράνομοι, τραμπούκοι και  τρομοκράτες δεν είναι οι εργαζόμενοι, αλλά εσείς.
Οι εργαζόμενοι αμύνονται δεν επιτίθενται…
Αμύνονται στη φτώχεια, στη δυστυχία και στην εξαθλίωση…
Αμύνονται στα χαράτσια και στα μνημόνια σας…
Αμύνονται γιατί τους μετατρέπετε σε σύγχρονους δούλους και σκλάβους…
Να πληρώσουν οι τσαμπατζήδες οι φοροκλέφτες, οι έχοντες και κατέχοντες και όσοι συνειδητά και με την ανοχή του πολιτικού κατεστημένου πλουτίζουν παρασιτικά, επί δεκαετίες, σε βάρος της χώρας και του λαού της!
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: