Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ο Κουβέλης παρακολουθεί στελέχη του να αποχωρούν και να δημιουργούν νέο κόμμα

Υπό διάλυση βρίσκεται το κόμμα του Φώτη Κουβέλη αφού καθημερινά πλέον στελέχη του κόμματος του αποχωρούν ή διαγράφονται διαφωνώντας για την συμμετοχή του κόμματος τους στην κυβέρνηση Σαμαρά…
Τα στελέχη αυτά που ανήκαν στον ιστορικό πυρήνα της ΔΗΜΑΡ και τα οποία σήμερα βρίσκονται εκτός  αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν και να δημιουργήσουν ένα πολιτικό φορέα που θα διαδραματίσει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Ετσι αποφάσισαν να συναντηθούν αύριο το πρωί στις 11  στο ξενοδοχείο Stanley στην πλατεία Καραϊσκάκη προκειμένου να συζητήσουν «για το σήμερα και το αύριο».
Στην πρόσκληση τους τα στελέχη ξεκαθαρίζουν «ότι αποχωρούν από την ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι οι εξελίξεις των τελευταίων 9 μηνών καθιστούν ξεκάθαρο ότι το εγχείρημα της ανανεωτικής μεταρρυθμιστικής Αριστεράς δεν μπορεί να υποστηριχτεί πλέον από την ΔΗΜΑΡ.
Χαρακτηρίζουν ακόμα το συγκεκριμένο εγχείρημα ορφανό και καταλογίζουν στην ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη την ευθύνη για την ασκούμενη Κυβερνητική πολιτική.
«Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση Σαμαρά, σε συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την οδηγεί σε πλήρη υιοθέτηση των ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και σε πλήρη ανατροπή των προεκλογικών και προγραμματικών εξαγγελιών της  αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση.
Η συνεχιζόμενη παραμονή της στην «συγκυβέρνηση» την καθιστά απολύτως συνυπεύθυνη για την ασκούμενη πολιτική, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά στο σύνολο του εργασιακού και κοινωνικού τομέα. Με ιδιαίτερο δεδομένο ότι αυτή η πολιτική έχει έντονη τη σφραγίδα της ΝΔ και μάλιστα της πιο ακραίας εκδοχής της.
Αυτός ο δρόμος είναι δρόμος χωρίς επιστροφή.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, από τις εκλογές και μετά, ένα σημαντικό μέρος των μελών και οπαδών της ΔΗΜΑΡ, διατύπωσε τη διαφωνία του με την πολιτική της. Αποχωρήσεις, διαγραφές, αδρανοποιήσεις ή προσπάθειες συγκρότησης εσωκομματικής αντιπολίτευσης ήταν και είναι στην ημερήσια διάταξη.
Πιστεύουμε βαθιά πως η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, ένα δυνατό πολιτικό πόλο που θα εργαστεί για μια ευρεία συμμαχία των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων, η οποία θα αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση στην τρικομματική μνημονική κυβέρνηση.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη μια νέα πορεία, που εκφράζεται από την απαίτηση «πρώτα η κοινωνία» και την ουσιαστική προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποσυρθούμε από την πολιτική, ούτε να ακυρώσουμε την προσωπική μας πολιτική διαδρομή, στο όνομα οποιουδήποτε ανταλλάγματος. Αντίθετα, θέλουμε να συναντηθούμε με όλους.
Την πρόσκληση υπογράφουν οι:
Αργυρόπουλος Αργύρης Πρώην μέλος Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης
Βουδούρης Οδυσσέας Βουλευτής Β’ Αθήνας
Γαρδικλής Στέργιος Υποψήφιος βουλευτής Νομού Μαγνησίας
Ζαχαρόπουλος Θανάσης Πρώην μέλος της ΚΕ – Γραμματέας Θεσσαλίας
Ιντζίδης Βαγγέλης Πρώην μέλος του Τμήματος Παιδείας
Καραγιάννης Γιάννης Υποψήφιος βουλευτής Νομού Καστοριάς
Κασαπίδης Μίμης Πρώην γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας
Κασαπίδης Στέφανος Πρώην μέλος της ΚΕ – Γραμματέας ΝΕ Πειραιά
Κατσάρας Στέφανος Υποψήφιος βουλευτής Νομού Καρδίτσας
Κατσιάνης Σάκης Πρώην γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών
Κεμανίδης Γιάννης Πρώην γραμματέας ΝΕ Τρικάλων
Μαχιμάρη Έφη Υποψήφια βουλευτής Νομού Φθιώτιδας
Μουτσινάς Πάρις Βουλευτής Μαγνησίας
Μπαγεώργος Στέφανος Πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής
Νεφελούδης Ανδρέας Πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής
Παπαχρήστος Ορέστης Υποψήφιος Ν. Μαγνησίας – Αντιδήμαρχος Αλοννήσου
Σπαθής Θεόδωρος Υποψήφιος βουλευτής Νομού Τρικάλων – πρώην βουλευτής
Τάπραντζη-Κοίλια Τζένη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Καραϊσκάκη (Άρτα)
Φανουράκης Μιχάλης Πρώην μέλος ΝΕ και Γραφείου Β’ Αθήνας
Χαλκιόπουλος Γιάννης Πρώην μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας»
kafeneio-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: