Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

“Ζεσταίνουν” τις μηχανές οι αγρότες εν όψει τη “θερμής” Τετάρτης

Πυκνώνουν τα μπλόκα των αγροτών οι οποίοι προετοιμάζουν το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τετάρτης στην Αθήνα.
Όπως και το Σάββατο, έτσι και την Κυριακή οι αγρότες κλείνουν κατά διαστήματα διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου όπως τον κόμβο της Νίκαιας και των Κερδυλλίων στις Σέρρες. Νωρίτερα είχαν διακόψει την κυκλοφορία στον κόμβο της Κουλούρας, στην Ημαθία και είχαν αποκλείσει και τον κόμβο των Σφαγείων στα Βασιλικά.
Στον κόμβο της Θεσσαλίας και επί της ΠΑΘΕ εκατοντάδες αγρότες εμπόδιζαν την κίνηση των οχημάτων ενώ όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας προς τους συγκεντρωμένους, “τα μέτρα είναι καρμανιόλα και στέλνουν τους αγρότες στην ανεργία” τονίζοντας πως ο αγώνας τους διεξάγεται για “να μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα και να μην μας πάρουν ότι μας έχει απομείνει. Παράλληλα όμως είναι και ένας αγώνας με διάρκεια για τους νεότερους αγρότες προκειμένου να μπορέσουν να έχουν μέλλον”.

Ο κ. Μπούτας επισήμανε και τη σημασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που αποφάσισαν οι αγρότες για την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι στην Αθήνα, στην πλατεία Βάθη. “Πρέπει να βουλιάξει η πλατεία”, είπε χαρακτηριστικά, “προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται και να πιέσουμε να δοθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας”.

Επίσης ανέφερε ότι έχει αποφασισθεί, εκπρόσωποι αγροτών, να επισκεφθούν το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να ζητήσουν τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και τον διοικητή του ΟΓΑ, με αίτημα να σφραγισθούν όλα τα βιβλιάρια των αγροτών για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Στο μπλόκο των αγροτών στην Κουλούρα Ημαθίας βρέθηκε νωρίτερα και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο οποίος μετέβαινε στην Κατερίνη για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του κόμματος. Όπως ανέφερε, μιλώντας στους αγρότες, το κόμμα θα σταθεί στο πλευρό των αγροτών ες όλες τις κινητοποιήσεις τους και τους θύμισε ότι από το ίδιο μπλόκο είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες και αντί γι αυτό «βλέπουμε αυτή τη στιγμή να γίνεται φορολογική επιδρομή στους αγρότες».

Αντίστοιχα στο μπλόκο των Σερρών έδωσαν το παρόν δήμαρχοι του νομού Σερρών, ο Αντιπεριφερειάρης Γιάννης Μωυσιάδης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας αλλά και Σερραίοι βουλευτές, όπως η κ.Φωτεινή Αραμπατζή, οκ. Μενέλαος Βλάχβεης και ο κ.Θεόφιλος Λεονταρίδης , καθώς και η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ στις Σέρρες, Αφροδίτη Σταμπουλή.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου την Κυριακή, κινούμενοι σε δύο ομάδες σήκωσαν εκ περιτροπής τις μπάρες στα διόδια Καλαμακίου επί της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών, όπου τα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, προγραμμάτιζαν τη μετάβασή τους στο 103ο χιλιόμετρο της «Κορίνθου – Πατρών» για να στήσουν μπλόκο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ
papaioannou-giannis 

Δεν υπάρχουν σχόλια: