Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Με Ηρώ Διώτη ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί επί ίσοις όροις την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με την Ηρώ Διώτη, τη δυναμική βουλευτίνα Λάρισας, θα διεκδικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η υποψηφιότητα προτάθηκε από τον Αλ. Τσίπρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα και αυτή η επιλογή θα προταθεί στη συνεδρίαση της ΚΠΕ αύριο (σήμερα) και μεθαύριο
Με την επιλογή του αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι «χτυπάει» και διεκδικεί πλέον επί ίσοις όροις την Περιφέρεια Θεσσαλίας: η κα Διώτη διαθέτει δυναμισμό, έχει παρελθόν σε διεκδικήσεις και αγώνες στη Θεσσαλία, είχε «αναλάβει» και τον Ν. Τρικάλων, όταν ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αγκαλιαστεί από τους πολίτες, διαθέτει πείρα περί τα περιβαλλοντικά (άρα και λόγο για το τι θα συμβεί μετά την ακύρωση της εκτροπής του Αχελώου). Και, μπορεί πλέον το φύλο να μην παίζει ρόλο, αλλά σαφώς η αμεσότητα αποτελεί ένα ισχυρό χαρτί.
Ετσι, η Θεσσαλία δεν θα είναι διόλου εύκολη υπόθεση πλέον για τη ΝΔ, η οποία, ακόμη κι αν δεν υποστηρίξει εμφανώς τον κ. Αγοραστό, θα ήθελε πάρα πολύ να ξαναβαφτεί μπλε ο χάρτης, το βράδυ των εκλογών. Όμως, πλέον οι καταστάσεις έχουν αλλάξει και η κα Διώτη, σε συνδυασμό με την επικείμενη επιλογή στελεχών για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, θα διεκδικήσει – ως στέλεχος πρώτης γραμμής – τη ριζοσπαστική, αριστερή αλλαγή για τη Θεσσαλία.
Ποια είναι
Η Ηρώ Διώτη γεννήθηκε στον Χολαργό το 1979 και μεγάλωσε στη Λάρισα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μιλά Αγγλικά και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο. Η δράση της στον χώρο της Αριστεράς ξεκίνησε μέσω του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, κινημάτων πόλης και αντιρατσιστικών κινήσεων. Εξελέγη Βουλευτής Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και επανεξελέγη στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου 2012 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Παραγωγής κι Εμπορίου, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος (αντιπρόεδρος) και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων. Δραστηριοποιείται σε κινήματα πόλης και αντιρατσιστικές κινήσεις. Ηταν μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, και πλέον μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις εκλογές του 2007 έχασε σε ένα μεταμεσονύκτιο θρίλερ την εκλογή της, κάτι που δεν συνέβη από το 2009 (όταν ήταν η νεαρότερη βουλευτής στη χώρα) και εντεύθεν. Σε σχέση με το περιβάλλον, είναι συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Δηλαδή, και στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρμοδιότητες παρακολούθησης των περιβαλλοντικών θεμάτων, που για τη Θεσσαλία έχουν μεγάλη σημασία
.
Θανάσης Μιχαλάκης
trikkipress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: