Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Πλεόνασμα θράσους…

“ Η μνημονιακότερη και πλέον επικίνδυνη για τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα κυβέρνηση των τελευταίων ετών, καθώς οι δυνάμεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι προαποφασισμένο να μείνουν δεμένες μαζί μέχρι την εκλογική τους συντριβή, στέλνει ψεύτικα μηνύματα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό ”
Του Κώστα Καπνίση
Σε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ ανεβάζει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας για το 2013, για να έρθει και να αποτελειώσει την κοινή λογική λέγοντας ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το 2014. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς ίσως να ξέρει κάτι παραπάνω από το οικονομικό του επιτελείο, το οποίο καθημερινά ανεβοκατεβάζει κατά το δοκούν το ύψος του πρωτογενούς πλειονάσματος. Εξάλλου ο πρωθυπουργός είναι και οικονομολόγος και στα νιάτα του είχε και πιτσαρία στις ΗΠΑ, η οποία είχε …σκίσει. Κοντά σε όλα αυτά έρχεται και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν, για άλλη μια φορά, και ισχυρίζεται ότι τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας θα βρίσκονται, μέσω Eurostat, στα χέρια των εταίρων στις 23 Απριλίου, ένα μόλις μήνα πριν από τι διεξαγωγή των ευρωπαϊκών εκλογών.


Η μνημονιακότερη και πλέον επικίνδυνη για τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα κυβέρνηση των τελευταίων ετών, καθώς οι δυνάμεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι προαποφασισμένο να μείνουν δεμένες μαζί μέχρι την εκλογική τους συντριβή, στέλνει ψεύτικα μηνύματα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κάνει πως δεν ακούει και δε βλέπει αυτό που γίνεται τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό, μιλά για μοίρασμα του πρωτογενούς πλεονάσματος στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Για την ακρίβεια σε κάποιες από τις ευπαθείς εκείνες κοινωνικές ομάδες, τις οποίες η κυβέρνησή του διέλυσε χωρίς να διστάσει έστω και μια στιγμή κάτω από το αυστηρό βλέμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου. Κάτι τέτοια έβλεπε και ο Γιάννης (Forget it Yannis) Στουρνάρας και δε μπορούσε να πει όχι στον ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το μη «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας εφαρμόσει κατά γράμμα και κάτι παραπάνω τις εντολές της τρόικα, στην οποία τον έστελνε κάθε λίγο και λιγάκι η Άνγκελα Μέρκελ., αφήνει τα πάντα πίσω του με το νέο έτος, χρονιά εκλογών γαρ, και υπόσχεται τα πάντα στην ελληνική κοινωνία. Πρωτογενές πλεόνασμα και μοίρασμα, έξοδο στις αγορές, διευθέτηση του ελληνικού χρέους και πολλά ακόμα, τα οποία θα είναι «έκπληξη». Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς, επαναφέρει σε συνέντευξή του στο «Βήμα» όλα τα σενάρια καταστροφής σε περίπτωση πτώσης της καταστροφικής του κυβέρνησης, της ίδιας κυβέρνησης που έχει συνειδητά καταστρέψει τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και ολοκληρωτικά την εθνική οικονομία.

Ερωτώμενος ο πρωθυπουργός, για την πιθανότητα αρνητικού αποτελέσματος της κυβέρνησής του στις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές και αν αυτό συνιστά λόγο προσφυγής σε πρόωρες εθνικές εκλογές τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Το αποτέλεσμα δεν θα είναι αρνητικό για την κυβέρνηση και δεν θα μπω σε τέτοιο πειρασμό. Άλλωστε, πειρασμός είναι κάτι που το σκέφτεσαι γιατί μπορεί να σε ωφελήσει. Αυτό που με ρωτάτε είναι σενάριο καταστροφής για τη χώρα. Ε, λοιπόν, δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Η οικονομική κατάσταση βελτιώνεται. Κάποιοι απλώς ποντάρουν σε ένα σενάριο πολιτικής αστάθειας που θέλουν να προκύψει. Σας το λέω, λοιπόν: δεν θα προκύψει. Γιατί, απλούστατα ο ελληνικός λαός ξέρει ποιες θα είναι οι συνέπειες ενός τέτοιου σεναρίου».

Με λίγα λόγια, ο Αντώνης Σαμαράς, εξωτερικεύει για μια ακόμα φορά, χωρίς μάλιστα να διστάσει καθόλου, τον πανικό του μπροστά σε μια εκλογική συντριβή στις κάλπες της Άνοιξης, προσδοκώντας …θαύματα, αλλά και «δωράκια» από τους εταίρους – δανειστές της χώρας, προκειμένου να μη γκρεμιστεί από τη θέση του. Το σημάδι αλαζονείας όμως είναι ότι επικαλείται τον ελληνικό λαό. Προφανώς «ξεχνά» ότι ο ίδιος τον έχει καταστρέψει σε συνεργασία με το ακραία νεοφιλελεύθερο απομεινάρι του «ΠΑΣΟΚ» του αντιπροέδρου της κυβέρνησής του, Ευάγγελου Βενιζέλου. Η κυβέρνηση Σαμαρά, τα παίζει όλα για όλα, εν είδει πόκας, αδιαφορώντας πλήρως για την αξιοπιστία της. Άλλωστε η πολιτική αξιοπιστία είναι το τελευταίο πράγμα, το οποίο απασχολεί τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και την πτωχευμένη μιντιοκρατία, η οποία την υποστηρίζει λυσσαλέα και σε καθημερινή βάση επιστρατεύοντας τα φρικτά και αδίστακτα παπαγαλάκια στο να προσβάλουν ακόμα και την κοινή λογική όσων παρακολουθούν τα τηλεπαράθυρά τους για να ενημερωθούν και όχι απλώς για να γελούν και να ψυχαγωγούνται.

Αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά φαίνεται όντως να ανησυχεί για ένα μόνο πράγμα. Είναι προφανές ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει την «αποστολή» της έναντι των δανειστών και το τρίτο πακέτο «βοήθειας» μαζί με το νέο Μνημόνιο στέκει και περιμένει στα σαλόνια του Βερολίνου, των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης. Το τι θα κάνει ο ελληνικός λαός με την κυβέρνηση Σαμαρά είναι καθαρά δικός του λογαριασμός. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα, το οποίο καλά θα κάνουν να το λάβουν καλά υπόψη τους οι εταίροι – δανειστές. Το γεγονός ότι κουνούν τα νήματα της κυβέρνησης Σαμαρά κατά πως θέλουν και υπογράφει ότι ακριβώς εκείνοι επιθυμούν, δε σημαίνει ότι θα το σεβαστεί η επόμενη κυβέρνηση του ελληνικού λαού. Η σύγκρουση θα αποβεί μοιραία για τους λαθρεπιβάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικότερα από τη στιγμή που αρκετοί πλέον ευρωπαϊκοί λαοί συνειδητοποιούν ότι θα χρειαστεί να δοθεί μάχη με τα ανδρείκελα των τραπεζιτών, των αγορών και των λοιπών νεοφιλελεύθερων αρπακτικών που κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλλες παριστάνοντας τους προστάτες της Ευρώπης.

Κοντολογίς, ο Αντώνης Σαμαράς, θα πρέπει να αρχίσει να προβληματίζεται από το παράδειγμα του πρώην πλέον πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα στην Ιταλία. Οι πολιτικές εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη είναι πλέον αναπόφευκτες ότι κι αν σκαρφιστούν οι λαθρεπιβάτες της Ευρώπης. Αν επιλέξουν τη σύγκρουση, καλό είναι να γνωρίζουν ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί ιστορικά απέδειξαν ότι «σήκωσαν το γάντι». Το ίδιο θα γίνει και τώρα αν αυτή θα είναι η επιλογή των ευρωπαϊκών «ελίτ» κι όπως λέει κι ο σοφός λαός «Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του»…
periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: