Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

2014, έτος της μεγάλης φοροεπιδρομής

Μέσω της εφορίας θα γίνει η μεγάλη επιδρομή στα εισοδήματα της πλειοψηφίας των πολιτών το 2014. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αντλήσει επιπλέον 1,33 δισ. ευρώ από εργαζόμενους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τύπος της Κυριακής, με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014, τα μέτρα προβλέπουν φορολόγηση των μισθωτών και των συνταξιούχων χωρίς πρόσθετα αφορολόγητα για προστατευόμενα τέκνα και χωρίς εκπτώσεις φόρου για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής και τόκους δανείων πρώτης κατοικίας.
Επιπλέον, προβλέπεται κατάργηση όλων των αφορολόγητων ορίων και των εκπτώσεων φόρου εισοδήματος για όλους τους μη μισθωτούς φορολογούμενους, επιβολή φόρου 26%-40,3% στα καθαρά εισοδήματα αυτοαπασχολούμενων, επιβολή φόρου 10%-33% στα εισοδήματα από ακίνητα και αύξηση των συντελεστών φορολόγησης στα κέρδη των εταιρειών από το επίπεδο του 20% στα επίπεδα του 26%-33%.Στο στόχαστρο εκατομμύρια εργαζόμενοι
Εξαιτίας των μέτρων αυτών, πάνω από 4,5 εκατ. μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες και περίπου 900.000 ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να καταβάλουν το επόμενο έτος υπέρμετρα αυξημένους φόρους για τα εισοδήματα του 2013.

Επιπλέον, από το επόμενο έτος θα ισχύσει νέο, αυστηρότερο καθεστώς τεκμηρίων για τον προσδιορισμό των φορολογητέων εισοδημάτων όλων των φυσικών προσώπων. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: