Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Βαρουφάκης: «Έρχεται νέο Μνημόνιο...» (ΒΙΝΤΕΟ)

“ Για κυβερνητική αισιοδοξία, η οποία δεν πηγάζει από πουθενά, έκανε λόγο ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος εμφανίστηκε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.
Για κυβερνητική αισιοδοξία, η οποία δεν πηγάζει από πουθενά, έκανε λόγο ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος εμφανίστηκε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Ο Γιάννης Βαρουφάκης, επεσήμανε ότι «Δυστυχώς, αν δούμε όλες τις βασικές δημοσιονομικές μεταβλητές, δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει η αισιοδοξία».
«Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι η τρόικα από μόνη της θα προβεί είτε σε νέο δάνειο είτε σε κούρεμα των υπαρχόντων δανείων – αναδιάρθρωση ή κούρεμα, το ίδιο πράγμα είναι, χωρίς νέο Μνημόνιο;», αναρωτήθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης, για να προσθέσει ότι «Είναι πολύ πιθανόν να μην το ονομάσουν νέο μνημόνιο. Θα το πούνε κάτι άλλο, αλλά δεν θα είναι τίποτα άλλο, από τη λογική επέκταση του μνημονίου 1 και 2».

 Ο γνωστός οικονομολόγος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «Οι κυβερνήσεις σε περίοδο κρίσης έχουν ιερή υποχρέωση να προσέχουν τι λένε και να εκφέρουν αισιόδοξο λόγο και αισιόδοξες προβλέψεις μόνο, αν υπάρχει βάση για αυτά», προσθέτοντας ότι «Ούτε το 2013 υπήρχε βάση ούτε τώρα υπάρχει βάση. Μακάρι το 2014 να με διαψεύσει και να προκύψει η βάση για την εκπλήρωση των αισιόδοξων προβλέψεων του πρωθυπουργού. Δυστυχώς, αν δούμε όλες τις βασικές δημοσιονομικές μεταβλητές, εγώ δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει η αισιοδοξία».
Ο Γιάννης Βαρουφάκης, επεσήμανε ότι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος «είναι δώρο άδωρο», αν η ελληνική κυβέρνηση δεν διαπραγματευτεί την απομείωση του ελληνικού χρέους, καθώς με τις παρούσες συνθήκες και συμφωνίες το μόνο που γίνεται είναι να αυξάνεται το δημόσιο χρέος.

Δείτε το video:

periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: