Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Το 56% επιθυμεί να φύγει από την Ελλάδα

Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες θα έφευγαν από τη χώρα αν τους δινόταν η ευκαιρία, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής. «Νικητής» αναδεικνύεται η απαισιοδοξία για το μέλλον και οι τάσεις φυγής.
Στην ίδια δημοσκόπηση, καταγράφεται προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές και τις ευρωεκλογές καθώς και στην παράσταση νίκης.Η οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας φαίνεται ότι έχουν γονατίσει τους πολιτες. Το 56% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δηλώνουν πως θα έφευγαν από την Ελλάδα αν είχαν τη δυνατότητα. Σε ποσοστό 69% οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας ενώ μόλις ένας στους τέσσερις εκτιμά ότι τα μεγάλα προβλήματα έχουν περάσει.
Στην ερώτηση «ποια φράση περιγράφει καλύτερα το μέλλον της χώρας», επτά στους 10 Έλληνες (71%) απαντούν «καταστροφή», το 25% συμφωνεί με τη λέξη «στασιμότητα» και το 18,5% με τη λέξη «κρίση».

Η ίδια έρευνα καταδεικνύει πως το ζήτημα που τρομάζει περισσότερο τους πολίτες είναι η ανεργία, καθώς χαρακτηρίζεται με εντυπωσιακή διαφορά -από το 61,2%- ως «το σημαντικότερο γεγονός του απερχόμενου έτους». Έπεται το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο με ποσοστό 24,7% και ακολουθεί η σύλληψη της ηγεσίας και μελών της Χρυσής Αυγής με ποσοστό 14,1%.
Επομένως, οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 79,3%, ζητούν η προτεραιότητα της κυβέρνησης για το 2014 να είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας.
Αξιολογώντας τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν πολιτικοί, φορείς επιχειρήσεων και συνδικαλιστές προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της ανεργίας, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόποηση «χρεώνουν» έως και μηδενική δραστηριότητα στα συνδικάτα. Ειδικότερα, στη συντριπτική τους πλειονότητα (95,2%) εκτιμούν ότι τα συνδικάτα έκαναν «ελάχιστα ή & τίποτα».
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: