Σαφές προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Περίπου οι μισοί πολίτες πιστεύουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κερδίσει τις εκλογές.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 25%, ενώ η ΝΔ έπεται με 22,5%. Η Χρυσή Αυγή 13%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ συγκεντρώνουν από 6,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5% και η ΔΗΜΑΡ 3,5%.

Στην παράσταση νίκης και στο ερώτημα αν την επόμενη Κυριακή γίνονταν εκλογές, ποιό κόμμα θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 47% των θετικών απαντήσεων, έναντι 33% για τη ΝΔ.
Η πλειοψηφία των πολιτών αντιμετωπίζει γενικώς θετικά την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα σε υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν. Συγκεκριμένα το 69% των πολιτών θεωρεί ότι πρόκειται για γεγονός που θα λειτουργήσει θετικά για τον ίδιο, ενώ το 16% έχει αντίθετη άποψη. Το 71% πιστεύει ότι θα λειτουργήσει θετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν το 15% εκτιμά ότι θα έχει αρνητικό αντίκτυπο, ενώ το 54% θεωρεί ότι η χώρα θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την υποψηφιότητα Τσίπρα. Αντίθετη άποψη έχει το 31%.
avgi.gr