Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Αλλού η πραγματικότητα, αλλού ο Σαμαράς

“ Το σύστημα Σαμαρά επιχειρεί να εκβιάσει την ψήφο των βουλευτών, οι οποίοι εκφράζουν διαφωνίες για τις τράπεζες και τις ρυθμίσεις για το γάλα, που πλήττουν την εγχώρια παραγωγή. ”
Η εκλογική συντριβή της μνημονιακής κυβέρνησης στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οδηγούν τον πρωθυπουργό στην υιοθέτηση της τεχνητής αισιοδοξίας. Οι υποσχέσεις για τα επιδόματα από το δήθεν πλεόνασμα που θα κάνει... πλούσιους τους ένστολους αρχικά και τους συνταξιούχους στη συνέχεια δεν πείθουν.
Παλιότερα τα μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν την κυβέρνηση, διατυμπάνιζαν τη σύμβαση εργασίας στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων με αύξηση 1%, αλλά δεν είπαν ότι προηγήθηκε μείωση της τάξης του 15%. Η μνημονιακή πραγματικότητα δεν πείθει την κοινωνία με προεκλογικές υποσχέσεις και συνταγές παλιότερων εποχών. Οι τράπεζες μετατρέπουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε ενοικιαστές των σπιτιών τους και η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης που τη στηρίζουν μιλούν για λύση στα «κόκκινα δάνεια».


Η νέα συμφωνία με την Τρόικα, αρχίζει με χιλιάδες απολύσεις καθαριστριών, σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών, εργαζομένων στους δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η νέα συμφωνία έρχεται στη Βουλή εν μέσω κλυδωνισμών στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει φιέστα κατά τη σύνοδο του Eurogroup στην Αθήνα. Το σύστημα Σαμαρά επιχειρεί να εκβιάσει την ψήφο των βουλευτών, οι οποίοι εκφράζουν διαφωνίες για τις τράπεζες και τις ρυθμίσεις για το γάλα, που πλήττουν την εγχώρια παραγωγή. Με τη νέα συμφωνία ισοπεδώνονται οι μισθοί με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας, χτυπιούνται τα ασφαλιστικά ταμεία και συνεχίζεται η φοροεπιδρομή.

Παρά ταύτα, ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει την επίθεση τεχνητής αισιοδοξίας, αυτήν τη φορά μέσω του… ανεπίσημου οργάνου της Ν.Δ., του «Βήματος της Κυριακής». Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως ύστερα από τη συμφωνία με την τρόικα, η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή στην οποία δεν θα ζητά κάθε τόσο δανεικά έπειτα από την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και κυρίως του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως όλες αυτές οι εξελίξεις σηματοδοτούν μια Ελλάδα πολύ πιο ανεξάρτητη από ό, τι υπήρξε ποτέ στο παρελθόν, προσθέτοντας πως η πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα αναγνωρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο τις επιτυχίες της χώρας μας και στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην εφαρμογή σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr
via periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: