Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πιστός δούλος της ολιγαρχίας ο Σαμαράς

“ Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο επικεφαλής της πιο ξενόδουλης, υποτακτικής και εχθρικής προς τον ελληνικό λαό κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος ”
Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες στο ελληνικό κοινοβούλιο να διεξήχθη η συζήτηση για το καταστροφικό πολυνομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση, αλλά για μία ακόμη φορά ο υπό προθεσμία πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έλαμψε δια της απουσίας του, έστω και αν εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί μοναδική περίπτωση πρωθυπουργού στην ελληνική πολιτική ιστορία της χώρας. Εκτός του ότι τα μαυσωλεία της διαπλοκής τον ανέσυραν από το περιθώριο της ιστορίας, στο οποίο βρέθηκε μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το αποτυχημένο (μίας χρήσεως) εγχείρημα της Πολιτικής Άνοιξης, για να χρησιμοποιηθεί ως χρυσή εφεδρεία την κατάλληλη στιγμή (δηλαδή για να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου και να την διαδεχτεί ως αναλώσιμος μνημονιακός κυβερνήτης), ο σημερινός πρωθυπουργός είναι ο μοναδικός, τουλάχιστον στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, ο οποίος δείχνει αξιοσημείωτη επιμονή στο να απέχει από τον κοινοβουλευτικό βίο της χώρας, από τις συζητήσεις που διεξάγονται στο ελληνικό κοινοβούλιο.
 
Αντικειμενικά, η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από τις συζητήσεις στη βουλή εξηγείται: Τι έχει να πει ένας επαγγελματίας εντολοδόχος; Τι έχει να πει ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο αντιμετωπίστηκε επί δεκαετίες από την εκλογική βάση του κόμματός του, ως αποστάτης και αποδείχθηκε πρόθυμος να υπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών, σε βάρος εκείνων του λαού και της πατρίδας; Πως μπορεί να σταθεί στη Βουλή των Ελλήνων, ένα πολιτικό απολίθωμα το οποίο περιφρονεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ηγείται μίας κυβέρνησης η οποία ευτελίζει τον κοινοβουλευτικό βίο, επιβάλλοντας διαρκώς κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και σε πολυνομοσχέδια τα οποία έρχονται προς ψήφιση με την έννοια του κατεπείγοντος.

Τις ημέρες που προηγήθηκαν της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο, ο Αντώνης Σαμαράς πανηγύριζε παρέα με την γραφική, ακροδεξιά και επικίνδυνη κλίκα των αυλικών του για την συμφωνία με την τρόικα, η οποία δήθεν βγάζει τη χώρα από το μνημόνιο και την κρίση. Η πρόταση μομφής σε βάρος του υπουργού Οικονομικών που υπέβαλλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας πάγωσε τα χαμόγελα και την αλαζονική συμπεριφορά του υπαλληλικού προσωπικού των δανειστών που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει αναλάβει με τρόπο εργολαβικό την καταστροφή της χώρας και την εξόντωση του ελληνικού λαού. 

Ο άφαντος πρωθυπουργός, κρυμμένος πίσω από τις λέξεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έσπευσε να επαναφέρει στην τάξη τον... εκτός γραμμής στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Δημήτρη Σταμάτη (ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα), παρακολούθησε απο τον δέκτη της τηλεόρασής του την εξέλιξη της συζήτησης στη Βουλή, κατέστησε δηλωτική δια της στάσης του και των οδηγιών που έδωσε στις κοινοβουλευτικές ομάδες της συγκυβέρνησης ότι αρνείται να παράσχει στήριξη στον Γιάννη Στουρνάρα, υπό το φόβο της κοινοβουλευτικής συντριβής, και πραγματοποίησε δήλωση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κινείται μεταξύ γελοιότητας και γραφικότητας, μέσω της οποίας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για υπονόμευση της αξιιοπιστίας χώρας.

Η δήλωση του Σαμαρά, η οποία εστίασε στην πρόταση μομφής που υπέβαλλε ο Αλέξης Τσίπρας σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, δεν αποτυπώνει παρά την ανακούφιση της ντόπιας ολιγαρχίας, της τραπεζοκρατίας, της χρεοκοπημένης μιντιοκρατίας και τμημάτων της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας. για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση - μαριονέτα του Σαμαρά, να υποστεί συντριπτική ήττα στη βουλή. 

Ο Αντώνης Σαμαράς αντιμετώπισε με δέος, για άλλη μια φορά, το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει εντός της αίθουσας του ελληνικού κοινοβουλίου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο υπό προθεσμία πρωθυπουργός, ο υποτακτικός της γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και πιστός εντολοδόχος των δανειστών, περιόρισε για άλλη μια φορά τον ρόλο του σε εκείνον του εκπροσώπου Τύπου της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, για τα συμφέροντα των οποίων εργάζεται νυχθημερόν θυματοποιώντας και εξαθλιώνοντας τον ελληνικό λαό.

Όπως είπε στην εκτός πραγματικότητας δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς, οι σύγχρονοι Τσολάκογλου, έκαναν "ένα τεράστιο βήμα". Πράγματι, ο θλίβερός θίασος της συγκυβέρνησης, που παριστάνει ότι κυβερνά τη χώρα έκανε ένα ακόμη βήμα, με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, προς τη διάλυση ολόκληρων επαγγελματικών κλάδων, προς το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, προς την διάσωση της τραπεζοκρατίας σε βάρος του ελληνικού λαού που η κυβέρνηση καταδιώκει κολλώντας του τη ρετσινιά του φοροφυγά, προς την ικανοποίηση των αιτημάτων των ντόπιων ολιγαρχών και των ξένων κέντρων πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. 

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο επικεφαλής της πιο ξενόδουλης, υποτακτικής, εξαρτημένης από συμφέροντα και εχθρικής προς τον ελληνικό λαό κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος.

Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός είναι ο επικεφαλής της επικίνδυνης δοσιλογικής γκρούπας που ολοκλήρώνει μέσω του πολυμοσχεδίου το PSI, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το φέσωμα του ελληνικού λαού με 50 δισ. ευρώ. Είναι ο επικεφαλής της επικίνδυνης κυβέρνησης που ξεπουλά την δημόσια περιουσία και με την πολιτική που εφαρμόζει υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών αυτού του τόπου. Γιατί τα κάνει όλα αυτά, ένας αποτυχημένος πολιτικός, ο οποίος έγινε με το στανιό πρωθυπουργός στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον τόπο; Σίγουρα όχι από πατριωτισμό. Άλλωστε τι σχέση έχει με τον πατριωτισμό ένας πρωθυπουργός, ο οποίος διαλύει τη χώρα και εκτελεί τις αποφάσεις των διευθυντηρίων του Βερολίνου, της Φρανκφούρτης και των Βρυξελλών για τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού; Τι σχέση έχει με τον πατριωτισμό του ακροδεξιό γκρουπούσκουλο που κυβερνά τη χώρα;

Ο Αντώνης Σαμαράς με την πολιτική που υλοποιεί εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, ντόπια και ξένα.   

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πιστός δούλος της ολιγαρχίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: