Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν βάζουμε το πρόγραμμα υπό συζήτηση

Θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή της Παρασκευής για την πολιτική συμμαχιών, ειδικότερα τους υποψηφίους που θα προέρχονται από άλλα κόμματα/ σχηματισμούς, και οι οποίοι υποψήφιοι θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα που παρουσιάσθηκε στην προοπτική συνεργασίας με την ΔΗΜΑΡ, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγούσαν ότι οι βασικές θέσεις και δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζουν στο ελάχιστο. «Το έδαφος των συνεργασιών, και με την ΔΗΜΑΡ, είχε έγκαιρα περιγραφεί και ο ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στις συζητήσεις με συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση, μια μίνιμουμ προγραμματική πρόταση («αυτά που μπορούμε»). Δεν ήταν δυνατόν -εξηγούσαν τα ίδια στελέχη- να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με την ΔΗΜΑΡ και να …κόψουμε τη θέση μας για τη μείωση του χρέους, δεν ήταν δυνατόν να πάμε πίσω από τη θέση μας για ξήλωμα των νόμων του Μνημονίου. Με βάση αυτά», ήταν το πολιτικό ‘δια ταύτα' των στελεχών αυτών, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει σήμερα η πρώτη επιλογή του κόσμου».
Ενώ ένα άλλο καίριο σημείο που αναδεικνύει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι αυτή, εν αντιθέσει με την πρακτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν κάνει παζάρια και αλισβερίσια. Γι' αυτό και δεν προσφέρει εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: