Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

"Ισχύει το mail Χαρδούβελη" με τις δεσμεύσεις για περικοπές, παραδέχεται η Σπυράκη


Το e-mail Χαρδούβελη προς την τρόικα επιβεβαιώνει η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, ως δέσμευση του κόμματός της, ενόψει της μετεκλογικής διαπραγμάτευσης για την εκταμίευση της δόσης.
Σε συνέντευξή της στον ρ/σ "Βήμα FM" και στους δημοσιογράφους Άρη Ραβανό και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, η κ. Σπυράκη, αφού αρχικά δεν αντικρούει την παρατήρηση ότι "πρόκειται για νέα μέτρα", αναφέρει ότι στις προτάσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνεται μόνο η αύξηση του ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία, από 6,5% στο 13%. Στη συνέχεια, σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι "άρα δεν ισχύει το mail στο σύνολό του", εκφράζει την αντίθεσή της, ρωτώντας "από πού συνάγεται αυτό", και προσθέτει ότι "αυτά είναι μέτρα που προτείναμε" επειδή "θεωρούμε ότι μπορούν να επιφέρουν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που ζητάμε".
Τέλος, παραδέχεται εμμέσως τις νέες περικοπές στις συντάξεις, λέγοντας ότι "θα εξορθολογίσουμε το ΕΚΑΣ και θα το συνδυάσουμε με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα", και ότι για τη συνταξιοδότηση "ο ελάχιστος χρόνος εργασίας θα είναι 20 χρόνια".
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: