Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Παραλίγο ΚΟΔΗΣΟ

γράφει ο Φέλιξ
Έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου όπως είπε "το κεφάλι του στον ντορβά" και έκανε νέο κόμμα για να μας σώσει. Είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος την εικόνα του Γιώργου στον ντορβά, διότι ο ντορβάς δεν πάει με το πράσινο τσάι, τη ζεν διάθεση και το κολάν και τα βραχιολάκια ισορροπίας που κάποτε μόστραρε ο πρώην πρωθυπουργός. Αλλά αφού θέλει ο ίδιος ντορβά, η Louis Vuitton περισσεύει.
Δεν είναι ώρα να κρίνουμε τον ΓΑΠ και την πολιτική του, όταν μάλιστα παρέχει τη μοναδική ίσως προσφορά στη χώρα, να τοποθετήσει τον Βενιζέλο εκτός Βουλής και πριν το εδώλιο.

Έχει όμως σημειολογική αξία να δούμε τα συνθήματα και τα νέα σήματα του Γιώργου. Βγήκε στη σκηνή με το "Πάμε" που επί ένα χρόνο χρησιμοποιεί ο Μιχάλης Καρχιμάκης στις αναρτήσεις του και μίλησε για την "επανάσταση του αυτονόητου" και τη "ρήξη με το πολιτικό κατεστημένο". Δεν συμμερίζεται ούτε το αυτονόητο που τον πέταξε στα βράχια της πολιτικής, ούτε πως ο ίδιος είναι ένας επαγγελματίας του πολιτικού κατεστημένου και μάλιστα πρωθυπουργός του. Παλιά δάνεια από παλιές του ομιλίες.
Το νέο κόμμα ονομάζεται "Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών". Δηλαδή παρά λίγα γράμματα θα ήταν το ΚΟΔΗΣΟ (Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού) του Γιάγκου Πεσμαζόγλου. Ένα κόμμα που προέκυψε το 1979 από την ΕΔΗΚ και διαλύθηκε μετά από λίγο αφού είχε τη χαρά να φιλοξενήσει στις τάξεις του τη Λιάνα Κανέλλη. Ο ΓΑΠ φαίνεται πως έχει δανειστεί και το πρώτο σήμα του ΚΟΔΗΣΟ, ένα τριαντάφυλλο.
Με φαντασία της δεκαετίας του 70 ο Γιώργος ατενίζει το μέλλον σε στυλ ΚΟΔΗΣΟ ή μάλλον ΚΙΔΗΣΟ. Του λείπει μόνο η Κανέλλη
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: