Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ξεκαθάρισμα παπανδρεϊκών – βενιζελικών στο ΠΑΣΟΚ για τη μαύρη τρύπα 100 εκατ. (!!!) στα οικονομικά του κόμματος

Εμφύλια διαμάχη έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ (σ.σ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ) ανάμεσα σε παπανδρεϊκούς και βενιζελικούς (σ.σ. δηλαδή ανάμεσα σε όσους από αυτούς απέμειναν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ) με αφορμή τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του κόμματος, η οποία υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και αποδίδονται στην περίοδο Παπανδρέου.
Από τη μία πλευρά το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέθεσε τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης του ΠΑΣΟΚ από κοινού στις έξι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα.
Πόρισμα του ελέγχου δεν έχει υποβληθεί. Μόλις υποβληθεί, θα συζητηθεί στα καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, που θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες, με γνώμονα την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση πλήρους διαφάνειας.

Από την άλλη όμως ο πρώην γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος με δήλωσή του υποστήριξε ότι «τα οικονομικά όλων των κομμάτων, ελέγχονται κάθε χρόνο από την αρμόδια ειδική Επιτροπή της Βουλής. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας έχουν ελεγχθεί και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα. Οτιδήποτε άλλο διακινείται, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα».
Την ίδια ώρα μετά και το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» πως ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται να έχει εγκρίνει δαπάνες ύψους 500.000 ευρώ, συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού έλεγαν πως όλα αυτά κρύβουν σκοπιμότητες και τόνιζαν με έμφαση πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε θηριώδεις προσπάθειες για τη διαφάνεια, οπότε δεν μπορούν να λέγονται τέτοια θέματα. «Αλλο η διαφάνεια και άλλο η σκοπιμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: