Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Die Welt: «Κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου»

Ρεπορτάζ για τις αξιώσεις της Αθήνας σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις φιλοξενεί η έγκυρη συντηρητική εφημερίδα της Γερμανίας Die Welt.
Με τίτλο «κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου», η εφημερίδα κάνει αναφορά στο θέμα των χρημάτων – περί τα 160 δισ. ευρώ – που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα και επισημαίνει μάλιστα τον ηθικό, τουλάχιστον, κίνδυνο που διατρέχει η «ηγεμονεύουσα» χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
«Αυτός ο ηθικός κίνδυνος θα μπορούσε να θέσει τη Γερμανία υπό πίεση, αργά ή γρήγορα. Τουλάχιστον συμβολικά ας δείξει καλοσύνη. Ενδεχομένως με μερική παραίτηση από τα ποσά τα οποία οφείλονται από την Ελλάδα, και το οποίο ίσως τελικά κάνει έτσι ή αλλιώς, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να τα επιστρέψει», γράφει χαρακτηριστικά η Die Welt, η οποία ξεκινά το ρεπορτάζ της με την περιγραφή της εικόνας από το ελληνικό κοινοβούλιο και τη φωτογραφία που ...
δημοσιεύτηκε στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Μανώλη Γλέζο, τον οποίο η Die Welt χαρακτηρίζει «εθνικό ήρωα» της Ελλάδας.
Γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στη σχετική συζήτηση που έγινε στο ελληνικό κοινοβούλιο, οπου ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι το θέμα είναι υπαρκτό και ότι άνοιξε για να κλείσει με το δίκιο να θριαμβεύει.
enikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια: