Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΔΣΑ: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤ. ΜΑΝΙΤΑΚΗ

Για συνταγματική εκτροπή κάνει λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Γιάννης Αδαμόπουλος αναφερόμενος στη διάταξη για κατάργηση της δικαστικής προστασίας συμβασιούχων του δημοσίου που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τονίζει μάλιστα ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση θυμίζει «τις πιο μαύρες σελίδες της νεοελληνικής μας ιστορίας, όταν η “Κυβέρνησις” της χώρας “αποφάσιζε” και “διέταζε”, στερώντας συγχρόνως το δικαίωμα και τη δυνατότητα άσκησης οποιουδήποτε ενδίκου βοηθήματος».
Ο κ. Αδαμόπουλος καλεί επίσης τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη «να μη συνυπογράψει αυτές τις επαίσχυντες και προδήλως αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, οι οποίες, εφόσον τεθούν προς ψήφιση, πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να απορριφθούν από τη Βουλή των Ελλήνων».


Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως προφανής στόχος των «προτάσεων» του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης «είναι η απομάκρυνση από το δημόσιο τομέα των εκατοντάδων συμβασιούχων οι οποίοι διατηρούν μέχρι σήμερα τις θέσεις τους δυνάμει προσωρινών δικαστικών αποφάσεων, καταργώντας το θεμελιώδες δικαίωμα στην προσωρινή δικαστική προστασία αλλά και τις ίδιες τις δικαστικές αποφάσεις, κατά πρόδηλη παράβαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΣΑ καλεί την ελληνική δικαιοσύνη να «μη συμμορφωθεί με διατάξεις που τίθενται κατά κατάλυση του Συντάγματος (Σ. 87 παρ. 2) και να αρνηθεί την εφαρμογή τέτοιων διατάξεων, που το περιεχόμενό τους είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα (Σ. 93 παρ. 4)».
πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: