Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Γαλλία: Aπολύθηκε γιατί αρνήθηκε να κόψει το νερό σε φτωχές οικογένειες

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια κλασική περίπτωση γαλλικής αλληλεγγύης ή να είναι απλά ένα παράδειγμα ενός απείθαρχου εργαζομένου, ένας εργαζόμενος της Veolia στη Γαλλία που έχει απολυθεί επειδή αρνήθηκε να διακόπτει την παροχή νερού σε φτωχές οικογένειες.
Του Ben McPartland (ben.mcpartland@thelocal.com) Μετάφραση : ΕΛ.Λ.Α.Σ
Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια κλασική περίπτωση γαλλικής αλληλεγγύης ή να είναι απλά ένα παράδειγμα ενός απείθαρχου εργαζομένου, ένας εργαζόμενος της Veolia στη Γαλλία που έχει απολυθεί επειδή αρνήθηκε να διακόπτει την παροχή νερού σε φτωχές οικογένειες.

Ο “ξεροκέφαλος” εργαζόμενος απολύθηκε από τα αφεντικά του στην Veolia Eau (Veolia Water) στην πόλη της Αβινιόν αυτό το μήνα μετά από πληροφορίες ότι είχε αρνηθεί να κόψει το νερό στα σπίτια που ανήκουν σε οικογένειες που δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς τους από το 2006.
Ο άνδρας, που αναφέρεται στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης με το μικρό του όνομα μόνο ως Mark, δούλευε στη Veolia για 20 χρόνια και στις 4 Απριλίου του παραδόθηκε η απόλυση του με επιστολή για «άρνηση για την εφαρμογή διακοπής παροχών νερού μετά τη μη πληρωμή των λογαριασμών τους».
Δικαιολογώντας τις ενέργειές του, ο “επαναστάτης” εργαζόμενος  είπε στο ραδιόφωνο “Ευρώπη1″ :
«Είδα ανθρώπους που δεν είχαν τίποτα, που ζουν με τα παιδιά τους, που με παρακάλεσαν να μην διακόπει η παροχή του νερού και να τους δώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο για να πληρώσουν.
Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Υπάρχει μια επιλογή – είτε να ταΐσει κάποιος τα παιδιά του  ή να πληρώσει τους λογαριασμούς. Αυτές οι μεγάλες εταιρείες τσέπωνουν τα χρήματα και τα αναδιανέμουν στους μετόχους τους, χωρίς να φροντίζουν τους πελάτες ή τους υπαλλήλους τους. Είναι σκανδαλώδες,  » πρόσθεσε ο απολυμένος εργάτης.
Ο κοινωνικά  ευσυνείδειτος  εργάτης υποστηρίζεται από το συνδικάτο CGT.
«Ψυχολογικά, απλά δεν μπορούσε να κόψει το νερό. Προτίμησε να διαπραγματευτεί με τις οικογένειες και να τους συμβουλεύσει στο τι πρέπει να κάνουν », δήλωσε ο Thierry Lapoire από τη CGT.
Σύμφωνα με τα συνδικάτα, περίπου 1000 οικογένειες έχουν ωφεληθεί από την άρνησή του να κόψει το νερό.
Από την πλευρά της η Veolia επιμένει ότι δεν ήταν φτωχές οικογένειες που επωφελήθηκαν από την  αλτρουιστική δράση  του εργάτη, αλλά επρόκειτο για αυτούς που δεν πληρώνουν στην ώρα τους.
“Οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τις κοινωνικές υπηρεσίες, οι οποίες σύμφωνα με τη νομοθεσία μπορεί να πληρώσουν για το σύνολο ή μέρος των λογαριασμών”, δήλωσε για τη Veolia ο Bruno Challion.(thelocal)
Από Savegreekwater

Δεν υπάρχουν σχόλια: