Τρίτη 23 Απριλίου 2013

A. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Μήνυμα αποδέσμευσης από τα δεσμά του Μνημονίου έστειλε στον κυπριακό και τον ελληνικό λαό ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον γ.γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού. Για αδιέξοδες πολιτικές στην Ε.Ε. που κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των λαών, έκανε λόγο ο κ. Κυπριανού. Ο κυπριακός λαός είναι αυτός που πρέπει να αποφασίζει για το μέλλον του, υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί αρωγός στις αποφάσεις του κυπριακού λαού και ιδιαίτερα «στις προσπάθειες της αριστεράς στην Κύπρο να δημιουργήσει προϋποθέσεις εξόδου απ΄ αυτή την ζοφερή κρίση».

Με αφορμή και τη συμπλήρωση τριών ετών από την είσοδο της Ελλάδας στο Μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη τόσο ο κυπριακός όσο και ο ελληνικός λαός «να σπάσουν το συντομότερο δυνατό τα δεσμά, να ξεφύγουν από τον εφιάλτη των διαρκών εκβιασμών και του μνημονίου, να σταθούν στα δικά τους τα πόδια και τις δικές τους τις δυνάμεις», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα από τους αγώνες ων λαών του Ευρωπαϊκού Νότου μπορεί να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα και μία διαφορετική προοπτική για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Η Κύπρος γνώρισε το πιο σκληρό πρόσωπο της Ε.Ε. κάτω από την ηγεσία της Γερμανίας, παρατήρησε από την πλευρά του ο γ.γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ και χαρακτηρίζοντας αδιέξοδες τις «πολιτικές που εξυφαίνονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία χρόνια», σημείωσε πως η σκληρότητα των μέτρων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Κύπρου, «μας υποχρεώνουν να σκεφτούμε διάφορες εναλλακτικές επιλογές».
Όπως επεσήμανμε ωστόσο, καμιά επιλογή σήμερα δεν είναι εύκολη για την Κύπρο όπως και για καμία άλλη από τις χώρες της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα. Η όποια επιλογή, είπε ο κ. Κυπριανού, θα είναι οδυνηρότατη, θα εμπερικλείει πάρα πολλά ρίσκα και «εκείνο που θα μας καθοδηγήσει στη λήψη της τελικής μας απόφασης είναι τι εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: