Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Μέχρι 900% η αύξηση της φορολογίας από το 2010

Κόλαφο για την κυβέρνηση αποτελεί η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για την πορεία της οικονομίας, καθώς διαψεύδει πανηγυρικά τους ισχυρισμούς περί επιτυχίας και επικείμενης εξόδου από το τούνελ.  
Το Γραφείο επισημαίνει την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, στην οποία στηρίχθηκαν εν πολλοίς οι "στόχοι" του Μνημονίου, καθώς από το 2010 οι φόροι αυξήθηκαν έως εννέα φορές. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες (900%) και ακολουθούν μισθωτοί - συνταξιούχοι (700%) και οι ιδιοκτήτες ακινήτων (700%). Ιδιαίτερα επιβαρυντικός για τα νοικοκυριά ήταν και ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης (450%).
Το Γραφείο προεξοφλεί ότι λόγω φοροδοτικής αδυναμίας και έκρηξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι απίθανο το 2014 να επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπει η κυβέρνηση ή να βγει η χώρα στις αγορές.
*Λεηλασία στο εισόδημα και τις αποταμιεύσεις των νοικοκυριών την περίοδο των Μνημονίων αποτυπώνει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.
* Η εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων προεξοφλεί το ναυάγιο της ακολουθούμενης πολιτικής.
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: