Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Nτοκουμέντο: η απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας

Βίαιη επίθεση από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, δέχθηκαν φοιτητές της Αριστερής Ενότητας, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, και δημοσιογράφοι, που συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο μεταναστών στο Φαρμακονήσι. Η αστυνομία προχώρησε σε 47 προσαγωγές φοιτητών, που σταδιακά αφήνονται ελεύθεροι και μια σύλληψη, του Νώντα Φλώρου, μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με την κατηγορία της εξύβρισης αρχής.
«Ήμασταν κάτω από το γραφείο του Βαρβιτσιώτη, ο οποίος δεν ήταν εκεί. Ξαφνικά εμφανίζονται από παντού μηχανάκια των ΔΕΛΤΑ. 25 από μπροστά, 25 από πίσω. Είπαμε να κάτσουμε ήρεμα, θα έρθουν να μας πουν να φύγουμε, θα καθίσουν και αυτοί, και θα συνεχίσουμε. Δεν πέρασε ένα λεπτό και μας επιτέθηκαν κατ’ ευθείαν», δήλωσε στο tvxs.gr ο Δημήτρης Ντόσας.

Video:barikat.gr «Μας χτυπούσαν με τα γκλομπ. Εγώ τραβούσα βίντεο με το κινητό, και ήρθε ένας από τους ΔΕΛΤΑ και με χτύπησε. Ευτυχώς μόνο το κινητό έσπασε! Μετά άρχισαν να ανοίγουν τον κύκλο και να μας κυνηγούν. "Όλοι προσαγωγές", φώναζαν. Εγώ κατάφερα να φύγω», συμπλήρωσε.


Αυτή την ώρα, στην ΓΑΔΑ, όπου αφήνονται σταδιακά ελεύθεροι οι προσαχθέντες πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας, και ζητούν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο συλληφθείς γιατί έχει χτυπηθεί. Νωρίτερα στην ΓΑΔΑ είχαν μεταβεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου και Δημήτρης Τσουκαλάς, για να ενημερωθούν για την κατάσταση και να προβούν σε διαπραγματεύσεις ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές.


Για «απρόκλητη επίθεση» μιλά και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της. «Απέναντι στο δόγμα ''νόμος και τάξη'' της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, εμείς απαντάμε ότι θα βρισκόμαστε στους δρόμους μέχρι να τους ρίξουμε», αναφέρει.
Επίθεση δέχτηκε και ο φωτορεπόρτερ του Left, Άγγελος Καλοδούκας. "Θα σε γαμ...με αν τραβήξεις φωτογραφίες", τον απείλησαν οι αστυνομικοί σύμφωνα με την καταγγελία του.
Ο Κώστας Μαρματάκης απο το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει στο Κόκκινο την στιγμή της επίθεσης:






Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φαστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καλεί σήμερα σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στις 6 μμ, ενώ ταυτόχρονα ζητά και την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Για «κόκκινο φασισμό που βρίσκεται ανάμεσά μας» κάνει λόγο ο προϊστάμενος του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης στην ιστοσελίδα του στο Facebook ο οποίος αναπαράγει ρεπορτάζ απο τα Παραπολιτικά που κατηγορεί τους φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ πως απείλησαν τον υπουργό. 
«Η βίαιη εισβολή, οι ύβρεις, οι απειλές και οι βανδαλισμοί είναι για το ΣΥΡΙΖΑ “ειρηνική παράσταση”», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «Προφανώς σε σχέση με το κάψιμο καταστημάτων, τρομοκρατικών- δολοφονικών ενεργειών, καταλήψεις κτιρίων για κατασκευή μολότοφ και σωρεία άλλων έκνομων ενεργειών τις οποίες υπερασπίζεται με σθένος ο ΣΥΡΙΖΑ».
ΠΗΓΗ:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: