Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από την Τρίτη οι αγρότες πανελλαδικά κατόπιν σύσκεψης που έγινε με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής του «μπλόκου της Νίκαιας» και με τη μαζική συμμετοχή εκπροσώπων από τα λοιπά μπλόκα από την Έβρο μέχρι και την Κρήτη.
Οι αγρότες, διαμαρτυρόμενοι στην υιοθέτηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες και ζητώντας να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και να ρυθμιστούν τα «κόκκινα» δάνεια, θα κατεβάσουν σε πλατείες και χωριά τα τρακτέρ και στην συνέχεια ανάλογα με την δυναμική θα εξετάσουν το ενδεχόμενο των μπλόκων. Οι κινητοποιήσεις τους θα κορυφωθούν την 1η Φεβρουαρίου με συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA. Στάση αναμονής κρατούν οι αγρότες της Κρήτης.
Στην Ηλεία τόπος συγκέντρωσης των αγροτών με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ έχει ορισθεί ο κόμβος της Μαραθιάς στην εθνική οδό Πύργου - Πατρών.
Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας βρισκόταν χθες σε περιοδεία στα χωριά για ενημέρωση και κάλεσμα των αγροτών σε συσπείρωση και αγώνα διαρκείας ενάντια στα μέτρα εξόντωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ο αγροτικός σύλλογος Αμαλιάδας, ο σύλλογος κτηνοτρόφων του νομού, κ.α., είναι, μεταξύ αυτών, που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτές τις δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες σημειωτέον παίρνουν μορφή πανελλαδική, καθώς ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν αποφασίσει οι αγροτικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με το pelop.gr η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Ηλείας, διοργανώνει συγκέντρωση αγροτών στη ΔΟΥ Πύργου αύριο, ενώ παρόμοια συγκέντρωση - αποκλεισμός των ΔΟΥ σε πανελλαδικό επίπεδο αναμένεται να γίνει την προσεχή Παρασκευή. Οι αγρότες απηύθυναν κάλεσμα όχι μόνον στους συναδέλφους τους, αλλά και στους πολίτες της Ηλείας να συνταχθούν μαζί τους και με μαζικές κινητοποιήσεις να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, «που πλήττει κάθε λαϊκή οικογένεια».
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας καλεί τους αγρότες σήμερα να μαζευτούν στις πλατείες με τη μηχανή των τρακτέρ αναμμένη. Σε ανακοίνωσή της ζητά από τους αγρότες του Νομού «να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της αγωνιστικής διεκδίκησης λύσεων στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν». Ειδικότερα, έχουν οριστεί συγκεντρώσεις στην Αγιά (την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στην ταβέρνα «Κιβωτός») και στον Αμπελώνα (την Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. στο Παλιό Δημαρχείο). Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι αγρότες της Βοιωτίας, που δίνουν ραντεβού το απόγευμα της Τρίτης έξω από τον Ορχομενό. Από τη συμμετοχή θα εξαρτηθεί και το μέλλον των κινητοποιήσεων στη Βοιωτία.
tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: