Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ρ. Δούρου και Γ. Σακελλαρίδης οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε Αττική και Αθήνα

Οι προτάσεις για τις υπόλοιπες 12 περιφέρειες
Tην υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής καθώς και την υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον Δήμο της Αθήνας, πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε νωρίτερα, πρότεινε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου ως υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής και τον οικονομολόγο και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Γαβριήλ Σακελλαρίδη ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί την Κυριακή το απόγευμα από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει με αντικείμενο τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Βιογραφικό Ρ. Δούρου

Η Ρένα Δούρου γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα.
Μιλάει τέσσερεις ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και τουρκικά και έχει γράψει το βιβλίο «Η Απόλαυση του Εθνικισμού» (2007), ενώ έχει συμπράξει σε διάφορα συλλογικά έργα σχετικά με ζητήματα εθνικής και διεθνούς πολιτικής[5]. Εκλέχτηκε βουλευτής Β΄ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου 2012.

Βιογραφικό Γ. Σακελλαρίδη

Ο Γαβριήλ γεννήθηκε το 1980 και είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης
Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά στο New School της Νέας Υόρκης, ενώ σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας του ΠΑνεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τα οικονομικά.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, και έχει διατελέσει συντονιστής του τμήματος οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας είναι μέχρι σήμερα στέλεχος. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Β” Αθήνας Οργανώθηκε και οργανώθηκε στη Νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ το 1999 και διατέλεσε µέλος της Γραµµατείας του Κεντρικού Συµβουλίου.

stokokkino.gr

Κατά τη συνεδρίαση προτάθηκε να υποστηριχτούν οι εξής υποψηφιότητες για τις δώδεκα περιφέρειες της χώρας:

Κεντρική Μακεδονία: Η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου
Δυτική Μακεδονία: Ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης
Ανατολική Μακεδονία: Ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης
Ιόνιο: Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος
Πελοπόννησος: Ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης
Νότιο Αιγαίο: Ο δήμαρχος Λειψών, Σταύρος Μπενέτος.
Βόρειο Αιγαίο: Η δημοσιογράφος, Αγλαΐα Κυρίτση
Κεντρική Ελλάδα: Ο βουλευτής Εύβοιας, Βαγγέλης Αποστόλου
Δυτική Ελλάδα: Ο βουλευτής Αχαΐας, Βασίλης Χατζηλάμπρου
Θεσσαλία: Η βουλευτής Λάρισας, Ηρώ Διώτη
Κρήτη: Ο βουλευτής Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης
Ήπειρος: Η βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο. Οι εργασίες θα ανοίξουν το Σάββατο στις 11 π.μ. με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: