Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Τι συνδέει τον Ότμαρ Κάρας με τους Ναζί

“ Ο Ότμαρ Κάρας είναι παντρεμένος με την Κριστίνα Βαλντχάιμ – Κάρας, η οποία είναι κόρη του πρώην Αυστριακού διπλωμάτη, Κουρτ Βάλντχάιμ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για τις υπηρεσίες του στους Ναζί ως μέλος της Βέρμαχτ και πιο συγκεκριμένα κατηγορήθηκε ότι διέταξε απελάσεις των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον 40 χιλιάδων, στο Άουσβιτς ”
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις, οι οποίες προκλήθηκαν μετά από την πρωτοφανή επίθεση (διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ) του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ερευνά τη δράση της τρόικα, Ότμαρ Κάρας, κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. 
Ο Ότμαρ Κάρας, είχε επισημάνει στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» ότι «Η τρόικα είναι μια λύση έκτακτης ανάγκης, με περιορισμένη χρονική διάρκεια και μέχρι στιγμής βασίζεται μόνο σε μια συνεργασία κυβερνήσεων χωρίς νομική βάση. Στο μέλλον θα πρέπει να υπάρχει εγγύηση για διαφάνεια, κοινοβουλευτικό έλεγχο και δημοκρατική νομιμοποίηση». Λίγες όμως ημέρες αργότερα, ο επικεφαλής της Επιτροπής φρόντισε να αντικρούσει τα ίδια τα λεγόμενά του, τονίζοντας ότι «Χωρίς αυτή, δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή, διότι διαφορετικά χώρες όπως η Ελλάδα θα οδηγούνταν σε χρεοκοπία».


Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι ο Ότμαρ Κάρας είναι παντρεμένος με την Κριστίνα Βαλντχάιμ – Κάρας, η οποία είναι κόρη του πρώην Αυστριακού διπλωμάτη, Κουρτ Βάλντχάιμ, ο οποίος διετέλεσε από το 1972-1981 Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, αλλά και πρόεδρος της Αυστρίας από το 1986-1992. Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό όμως είναι ότι για τον Κούρτ Βαλντχάιμ έχουν ακουστεί πολλά σχετικά με ένα σκοτεινό παρελθόν. Ο Κουρτ Βαλντχάιμ, κατηγορήθηκε την δεκαετία του 1980 ότι είχε ναζιστικό παρελθόν και πιο συγκεκριμένα κατηγορήθηκε ότι διέταξε απελάσεις των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον 40 χιλιάδων, στο Άουσβιτς.

Ο Κουρτ Βαλντχάιμ, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του 1941 ο Βαλντχάιμ αποσπάσθηκε στη Βέρμαχτ και στάλθηκε στο ανατολικό μέτωπο. Όμως, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους τραυματίσθηκε και αποχώρησε από το μέτωπο, όχι όμως και από την ενεργό υπηρεσία. Ο Βαλντχάιμ, επέστρεψε μετά την αποθεραπεία του και το 1942 στάλθηκε στα Βαλκάνια. Υπηρέτησε ως αξιωματικός - σύνδεσμος στη Γιουγκοσλαβία και την Ελλάδα για την ομάδα στρατιών Ε΄, την περίοδο 1942-45. Με την κατάρρευση της ναζιστικής Γερμανίας το 1945 παραδόθηκε στους Βρετανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: