Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Αλέξης Τσίπρας: «Πρόεδρος της Δημοκρατίας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

“ «Οφείλετε όλοι σας να σεβαστείτε την ετυμηγορία του εληνικού λαού και να μη δεσμεύσετε τις επόμενες κυβερνήσεις ορίζοντας από τώρα τον επόμενο διοικητή της ΤτΕ που θα έχει πενταετή θητεία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με τα σενάρια μεταπήδησης του Γ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της ΤτΕ. ”
Σήμερα συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, την οποία κατέθεσε στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τα τραπεζιτικά σκάνδαλα, τα οποία έχουν ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό με το τελευταίο να είναι εκείνο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε συνολικά στο αμαρτωλό τρίγωνο «Τράπεζες - κόμματα εξουσίας - επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα».
«Δεν μπορείτε να αλλάξετε το νόμο και να ξαναδώσετε στους ιδιώτες τις τράπεζες προκαλώντας ζημία ύψους 25 δισ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να προσθέσει ότι «Δεν υπήρχε δέσμευση για αναδιάρθρωση των δανείων και στήριξη της πραγματικής οικονομίας και - ανήκουστο! - έμειναν άθικτες οι διοικήσεις των τραπεζών χωρίς να υπάρχει πρωταγωνιστικός ρόλος του δημοσίου».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην μπλόφα που ομολόγησε η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σχετικά με την υποτιθέμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αν δεν ακολουθούσε τα Μνημονιακά προγράμματα, τονίζοντας ότι «Για κακή σας τύχη, οι εταίροι μας διατυπώνουν αλήθειες που σας πλήττουν καίρια: Αν έφευγε η Ελλάδα θα διαλυόταν η ευρωζώνη δήλωσε η Μέρκελ ενώ ο Ρεν παραδέχθηκε ότι θυσιάσαμε την Ελλάδα για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες».

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική ήταν η αναφορά και στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα στην αμερικανική εφημερίδα Financial Times, όπου παραδέχθηκε ότι δεν δέχθηκε την απομείωση του ελληνικού χρέους που πρότεινε το ΔΝΤ, επιλέγοντας να ακολουθήσει την πάγια γερμανική θέση περί «μη κουρέματος» του ελληνικού χρέους, την οποία υποστηρίζει φανατικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «Ακόμα και εσείς κ. Στουρνάρα (και οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις) υπακούοντας στον Σόιμπλε, δεν τολμήσατε καν να διαπραγματευθείτε. Αν είναι αληθινό το δημοσίευμα των Financial Times, δηλώσατε ότι «καρφώσατε» στον κ. Σόιμπλε την πρόθεση του ΔΝΤ για κούρεμα του ελληνικού χρέους».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλησε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος προαλείφεται για αντικαταστάτης του Γιώργου Προβόπουλου, στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει η Βουλή που θα έχει την πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ, να το καταλάβετε καλά», για να προσθέσει ότι «Οφείλετε όλοι σας να σεβαστείτε την ετυμηγορία του εληνικού λαού και να μη δεσμεύσετε τις επόμενες κυβερνήσεις ορίζοντας από τώρα τον επόμενο διοικητή της ΤτΕ που θα έχει πενταετή θητεία».

Δείτε το video:

periodista 

Δεν υπάρχουν σχόλια: