Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ.


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η προηγούμενη κυβέρνηση με τις πολιτικές της για πεντέμισι χρόνια οδήγησε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη, κερδοφόρα επιχείρηση σε συρρίκνωση και απαξίωση με κατάληξη, την για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια ελλειμματική χρήση του έτους 2009 ( περίπου 32 εκατ ευρω.)
Η ΠΟΣΤ έχει επανειλημμένα ενημερώσει την νέα πολιτική ηγεσία με θεσμικές παρεμβάσεις, συναντήσεις αλλά και με εξώδικες διαδικασίες, για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων που θα ανακόψουν την αρνητική πορεία και θα προσδώσουν νέα αναπτυξιακή δυναμική στην Επιχείρηση.
Tέσσερις μήνες μετά τις εκλογές το Ταχυδρομείο βρίσκεται στην ίδια κατάσταση και έτσι ένας μεγάλος Δημόσιος Οργανισμός, πάροχος των καθολικών ταχυδρομικών υπηρεσιών στη χώρα μας εξακολουθεί να συρρικνώνεται.
Τονίζουμε, ότι στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα ΕΛΤΑ, η αναβλητικότητα και η απραξία είναι ο μεγαλύτερος «εχθρός» για το μέλλον της Επιχείρησης, των εργαζομένων και της ποιοτικής εξυπηρέτησης των πολιτών.
Το Ταχυδρομείο είναι επιχείρηση Δημοσίου Συμφέροντος και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι εργαζόμενοι του, θα υπερασπιστούν τον κοινωνικό του ρόλο, όπως έπραξαν με αποτελεσματικότητα και στο πρόσφατο παρελθόν.
Πρέπει άμεσα (χθες) να αντιμετωπισθούν, κατ’ ελάχιστο, ζητήματα όπως:
- Η κατάρτιση και εφαρμογή Επιχειρησιακού Σχεδίου, που θα αφορά την επόμενη τριετία (2010-2013) ενόψει και της απελευθέρωσης της Ταχυδρομικής αγοράς.
- Η ένταξη επενδυτικών προγραμμάτων των ΕΛΤΑ στο ΕΣΠΑ με διασφάλιση της Εθνικής Συμμετοχής .
- Η Σύνταξη Προϋπολογισμού για το 2010.
- Οι Προσλήψεις Προσωπικού.
- Η ανάπτυξη των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ και η απεμπλοκή τους από τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης .
-Η διασφάλιση της παροχής των Καθολικών Υπηρεσιών (Ποιότητα, Εύρος και Χρηματοδότηση) και κάλυψη του λειτουργικού κόστους.
-Η κάλυψη του κοινωνικού κόστους του Πανελλαδικού Ταχυδρομικού Δικτύου.
-Η καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεων του Δημοσίου.
-Η ανάπτυξη των Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών.
-Τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων και της περιουσίας του Οργανισμού από την αύξηση της εγκληματικότητας.
Η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ σε κάθε περίπτωση θα αναδείξουν, όπως πάντα, τα προβλήματα του Ταχυδρομείου και θα διεκδικήσουν τη λύση τους και μέσα από κινητοποιήσεις.
Αν δεν υπάρξουν άμεσα εξελίξεις, οργανώνουμε Συνέντευξη Τύπου και συγκεκριμενοποιούμε τις αποφάσεις των οργάνων μας για τις μορφές των κινητοποιήσεων. (21-01-2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια: