Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Σαν σήμερα Γεννήθηκε η Janis Joplin

JANIS JOPLIN......Η Ιέρεια της ROCK-ΒLUES σκηνής με την μοναδική αξεπέραστη φωνή της έως σήμερα που ξεσήκωνε όλες τις αισθήσεις μας!!!!!!!..Δυστυχώς η αυτοκαταστροφική της τάση την οδήγησε και αυτή στον δρόμο που οδηγήθηκαν άλλοι μεγάλοι της Rock εκείνη την περίοδο με μόλις έναν χρόνο διαφορά, όπως ο Jimmy Hendrix και ο Jim Morrison...
Σκέψεις για την Τζανις.....
Ας αντιληφθούμε τη διαχρονικότητα της Τζάνις... Η Τζάνις Τζόπλιν είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που ουσιαστικά κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά είχε μέσα της...
Ήταν μια αληθινή ιέρεια του ροκ, των ναρκωτικών και του ακατάπαυστου σεξ, μια τραγική φιγούρα με φωνή που πλησίαζε το θείο και ζωή που το προκαλούσε. Μια ψύχη με υπερ-ικανότητες που κατακερματίστηκε.

Είχε ένα σπουδαίο χάρισμα, αλλά δεν ήταν αρκετό για να ζει καλά και φυσιολογικά εξαιτίας των καταχρήσεων (ποτά, ναρκωτικά) που συχνα την οδηγούσαν σε κατάθλιψη.
Έζησε σε μια μηδενιστική εποχή, η οποία ερχόταν σε απόλυτη συγκρουση με τον φλογερό χαρακτήρα της. Οι εμπρηστικές της ερμηνείες πάνω στη σκηνή, παρέσυραν στους ρυθμούς της όλους τους ακροατές της καίγοντας και τους ίδιους. Έκφράστηκε έτσι ώστε να γίνει όχι μόνο σύμβολο της ροκ άλλα και να λανσάρει εναν τρόπο ζώης γεμάτο διαμαρτυρία και αισθησιασμό... αισθησιασμό, που έγινε ολοκάυτωμα μέσα από 4 δίσκους και αναρίθμητες συναυλίες ανά τον κόσμο.

Έλεγε... οπως το σύνδρομο του Τουλούζ Λοτρέκ: "ΖΗΣΕ ΕΝΤΟΝΑ, ΕΡΩΤΕΨΟΥ ΠΑΡΑΦΟΡΑ, ΠΕΘΑΝΕ ΝΕΟΣ"..... Τίποτα δεν είναι τυχαίο... πέθανε πολύ νέα (4 Οκτ. 1970), πάνω στο απόγειο της καριέρας της από υπερβολική δόση ηρωίνης. Το σώμα της αποτεφρώθηκε και οι στάχτες της διασκορπίστηκαν στην παραλία της Καλιφόρνια.



musicheaven

Δεν υπάρχουν σχόλια: