Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Μη κοιμάστε… τη δική μας τη φωνή να τη φοβάστε!!!!!!

από Πασπαλάς Παντελής

9 Ιανουαρίου 1991: Η εντολή δόθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό του (αλλά και υπουργό του Σημίτη αργότερα…) Κοντογιαννόπουλο… Το κίνημα των καταλήψεων έπρεπε να κατασταλεί με κάθε τρόπο… ασφαλίτες, παρακρατικοί, και μέλη της ΟΝΝΕΔ επιτίθενται στα σχολεία όλης της Ελλάδας που στο σύνολο τους τελούσαν υπό κατάληψη. Οι συγκρούσεις σκληρότατες παντού… το κακό ήταν θέμα χρόνου να συμβεί… ο κλήρος έπεσε στην Πάτρα… μέλη της ΟΝΝΕΔ δολοφονούν με λοστό τον Καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα μέσα στο σχολείο… 10 και 11 Ιανουαρίου μαθητές ξεχύνονται σε κάθε γωνιά της χώρας και συγκρούονται με την αστυνομία… ένα ληγμένο δακρυγόνο από τα χιλιάδες που έριχναν στην Αθήνα προκαλεί φωτιά στο κατάστημα <ΚΑΠΑ ΜΑΡΟΥΣΗ> με αποτέλεσμα να καούν 4 ακόμα συμπολίτες μας. Η παραίτηση του Κοντογιαννόπουλου και η απόσυρση όλου του Νομοσχεδίου.. ήταν η πρώτη ήτα της τότε κυβέρνησης… και η αρχή του τέλους της …
Αυτά για τα γεγονότα τότε..… όμως η συνέχεια?
Αφού ξαφνικά όλοι μας επαινούσαν για την αγωνιστικότητα μας, 2 χρόνια μετά, η ανίκανη τότε συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, για να γλυτώσουν τα κεκτημένα της γενιάς τους, μας ανταλλάσουν στις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό, και έτσι <γεννήθηκε> η γενιά των καμένων, οι νέοι ασφαλισμένοι, όσοι δηλαδή ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μετά την 01/01/1993.
Σήμερα είμαστε ίσως η πρώτη γενιά που ζει χειρότερα από την προηγούμενη, και αν δεν κάνουμε κάτι θα ακολουθήσουν και άλλες, με δουλειές των 700 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τριαντάρηδες που έχουν πνιγεί στην καθημερινότητα να ζήσουν τα παιδιά τους αλλά και τους εαυτούς τους με δυσκολία, με πτυχία που καμιά φορά έχουν μικρότερη αξία από την κορνίζα τους, με δημοκρατία για γέλια, και συνδικαλιστές για κλάματα.
Και όμως όπου και να είμαστε, σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκουμε, όσο και να νομίζουν κάποιοι ότι ξεμπέρδεψαν με εμάς… ΑΠΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!
Ζυγώνει η στιγμή που θα μας ξαναενώσει ο δρόμος, η μάχη για αξιοπρέπεια, για ζωή, για εμάς, για τις γενιές που έρχονται, για τα παιδιά μας. Τιμώ τον νεκρό Καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα λέγοντας… ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΞΟΦΛΗΣΑΜΕ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: