Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Ξεσηκώνονται για τα διόδια που "ζώνουν" την Λαμία...

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι του Μώλου και της ευρύτερης περιοχής για τα διόδια που σιγά σιγά "ζώνουν" την Λαμία και την Φθιώτιδα γενικότερα.
Την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 11 το πρωΐ στην πλατεία του Μώλου, πραγματοποιούν την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καλούν όλους σε κοινό αγώνα για ελεύθερους δρόμους χωρίς μπάρες και διόδια.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ!
- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ, και
- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ
(Ούτε δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας ή παραλαμβάνουμε οποιοδήποτε χαρτί απʼ τους...
 ανθρώπους των ιδιωτικών εταιρειών, ανοίγουμε την μπάρα εάν δεν μας ανοίξουν και φεύγουμε).
ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 8/8/2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 11 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα:Αγαπητοί συμπολίτες,
Εμείς κάτοικοι της ευρείας περιοχής συγκεντρωθήκαμε στο Μώλο την Κυριακή 1η Αυγούστου 2010 προκειμένου να επισημάνουμε το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται με την ύπαρξη διοδίων ακόμα κι έξω από την πόρτα μας(Αγία Τριάδα) και κάναμε τις παρακάτω διαπιστώσεις:
Τα διόδια πυκνώνουν ραγδαία σʼ όλη την Επικράτεια και μπλοκάρουν την κυκλοφορία των Ελλήνων μέσα στην ίδια τους τη χώρα! Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε λίγο η Ελλάδα θα θυμίζει κατεχόμενη Παλαιστίνη! Ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρίες, με τις πλάτες των κυβερνήσεων, παραβιάζουν τα συνταγματικά μας δικαιώματα και μας χαρατσώνουν ληστρικά. Οι αντιδράσεις των κατοίκων και εργαζομένων της χώρας κατά των διοδίων διευρύνονται και εντείνονται συνεχώς
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ γιατί έχουμε χρυσοπληρώσει την Εθνική Οδό από τη φορολογία και από τα πανάκριβα διόδια που τόσα χρόνια καταβάλλουμε. Καλούμαστε να πληρώνουμε για έργα που το κράτος είχε και έχει υποχρέωση να κατασκευάσει και να παρέχει δωρεάν στους πολίτες.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ γιατί τα διόδια επιβαρύνουν περισσότερο το εισόδημα των κατοίκων και εργαζομένων της χώρας. Ειδικότερα σε μια περίοδο που γίνεται τεράστια επίθεση στο εισόδημα των πολιτών και στην ποιότητα ζωής υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν οι αποικιακού τύπου συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων. Συμβάσεις που επιτρέπουν στις «παραχωρησιούχες» εταιρείες να τοποθετούν διόδια μετωπικά και πλευρικά όπου και όσα θέλουν, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που δημιουργούνται, καθώς και να αυξάνουν κάθε χρόνο τις τιμές των διοδίων.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να καλέσουμε συγκέντρωση την Κυριακή 8/8/2010 και ώρα 11 πμ. στην πλατεία του Μώλου Προκειμένου να διευρυνθούν οι επιτροπές αγώνα και να συντονίσουμε την δράση μας.
Η επιτροπή αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια
http://www.lamiareport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: