Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Σεβαστείτε έστω και τώρα την Ιστορία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ!!


Η μεγάλη λαϊκή δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ δεν αντέχει άλλους εμπαιγμούς!!
Επιλέξατε ρήξη με τις κοινωνικές δυνάμεις που μας στήριξαν διαλέγοντας να ακολουθήσετε νεοφιλελεύθερες πολιτικές!!!..δεν θα σας ακολουθήσουμε σ αυτήν την πορεία...γιατί όχι μόνο δεν μπορούμε, αλλά και γιατί δεν θέλουμε να είμαστε και εμείς συνένοχοι σ αυτόν τον κατήφορο που μόνο φτώχεια και δυστυχία μπορεί και  αναδιανέμει!!!..
και τέλος γιατί εμείς σε αντίθεση με εσάς!!...Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι για μια Σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν υπάρχουν μονόδρομοι!!

Σεβαστείτε έστω και τώρα την Ιστορία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ!!

 

2 σχόλια:

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...

Κανένας στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι λιγότερο αριστερός, λιγότερο δημοκράτης, λιγότερο ευαίσθητος κοινωνικά και λιγότερο πατριώτης.
Κανένας δεν αναιρεί τίποτα από την ιστορία και κυρίως τις ρίζες του Κινήματος.

Τα πράγματα όμως εξελίσσονται και οργανωτικά, και πολιτικά και ιδεολογικά.
Αλλοίμονο αν σήμερα δεχόμαστε για παράδειγμα ότι ο κλασσικός Μαρξισμός από μόνος του μπορεί να δώσει απαντήσεις στα σύγχρονα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στην εποχή της προηγμένης τεχνολογίας και του διαδικτύου.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει πάρα πέρα, όχι αλλάζοντας την ψυχή του, αλλά ούτε και τους φιλολαϊκούς και πατριωτικούς στόχους του.
Όμως για να μην καταστεί απολίθωμα (βλέπε ΚΚΕ και ΣΥΝ) πρέπει να προωθήσει τις αξίες που πρεσβεύει με βάση την πραγματικότητα και όχι τις επιθυμίες και τις ονειρώξεις.

Για τούτο είναι άστοχη η προσέγγιση ότι το κόμμα, ή οργάνωση, το κίνημα, μεταλλάσσεται με στροφή προς νεοφιλελεύθερη πολιτική, την οποία μάλιστα επέλεξε συνειδητά!

Αποστομωτική απάντηση τους δίνει ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον οποίον διαρκώς επικαλούνται και τον αντιπαραβάλουν σε κάθε στιγμή με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην προσπάθεια να τον μειώσουν παντοιοτρόπως.
Ιδού ένα αποδεικτικό στοιχείο:

Ανοικτή πολιτική εκδήλωση του «ρεύματος» της Κοινωνικής Αριστεράς στα πλαίσια του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
20/02/2008 - 18:30 έως 21:30 - Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ
Μεταξύ των βασικών ομιλητών οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης, Άκης Τσοχατζόπουλος.

..........

Ν. ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ (βρίσκεται στο βήμα): Ευχαριστώ. Θα επικαλεστώ πρώτη φορά μια συνομιλία που είχαμε με τον Ανδρέα Παπανδρέου το ΄85 όταν κερδίσαμε τις εκλογές και κάποιοι παλιοί σύντροφοι, ορισμένοι απ’ αυτούς μακαρίτες, όπως ο Φαίδων Μεταλληνός. Κάναμε μια κουβέντα μαζί του.
Τον ρώτησε ο Φαίδωνας: Πρόεδρε, η αλλαγή πάει σημειωτόν. Ήταν και ο Μάνος Καφετζόπουλος. Λέει [ο Ανδρέας]: ε, όχι και σημειωτόν, οπισθοχωρούμε κανονικά ………. Ρώτησαν τότε τι είναι όλο αυτό, δηλαδή τι ακριβώς; Κοιτάξτε, λέει [ο Ανδρέας], η μεσαία τάξη είπε στοπ ………. Υπάρχει όμως κάτι σοβαρότερο. Το ΄85 το είπε αυτό. Η Σοβιετική είναι προ της καταρρεύσεως. Την εποχή εκείνη οι άνθρωποι που ήταν γύρω από τον Συνασπισμό μιλούσαν για glasnost. Ήταν στα όρια της προφητείας. Του έκατσε, αλλά δεν κάθεται στον καθένα οποιαδήποτε πρόβλεψη.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Το θεωρητικό το έχει πει από το ΄79..........

..........

(πηγή: http://koinonikiaristera.gr/events/anoikti-politiki-ekdilosi-sto-plaisio-toy-synedrioy-toy-pasok

Τι καθαρότερο από την παραπάνω δημόσια μαρτυρία για το πως επιλέγονται οι κάθε φορά τακτικές μέσα στο σύστημα!

Πότε όμως δεν άκουσα από οργανωμένο Μέλος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρια κατά του Ανδρέα για δεξιά στροφή.
Κανείς δεν έθεσε ζήτημα που πήγε και πως κατάληξε η Αλλαγή.
Για να μην επεκταθούμε στο "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" που αποτελούσε την επιτομή των όσων πρέσβευε η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, κλπ

Τότε γιατί κάποιοι βάλουν κατά του Γιώργου Παπανδρέου;

Αν κάποιοι είναι ιδεολογικά μπερδεμένοι ας το ψάξουν λίγο καλύτερα...
Αν έχει να κάνει με τα σενάρια που μαγειρεύουν ντόπιοι και ξένοι παράγοντες για την πολυδιάσπαση του πολιτικού τοπίου με κόμματα περισσότερα των 8, τότε ας το ξαναψάξουν ακόμη περισσότερο…