Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALEX PAK

Ψαρών 2 (2ος όροφος)  10437 Αθήνα
Τηλ. 210 5239001 & 6942939075
Αθήνα, 27/1/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε, αν και ήδη το γνωρίζετε, ότι η Διοίκηση της ΑΛΕΞ ΠΑΚ, για άλλη μια φορά, προτίθεται από τη Δευτέρα 30/1/2012 να προχωρήσει παράνομα στη μονομερή εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας.
Προχωρεί, χωρίς να εφαρμόσει τις δεσμευτικές διατάξεις του Νόμου 2639/1998 και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, όπως έχει εκ του Νόμου την υποχρέωση, με τους εργαζόμενους, αλλά και με το σωματείο μας.
Η εταιρεία ισχυρίζεται (σε έγγραφο που μας απέστειλε) ότι το Σωματείο μας επιδεικνύει αρνητική στάση συνεργασίας μιας και δεν προσήλθαμε στη συνάντηση που η ίδια όρισε για τις 13/1/2012.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Δεν συμμετείχαμε στην αναφερόμενη συνάντηση, γιατί όπως γνωρίζετε, όλοι μας, είμαστε απλήρωτοι από το Νοέμβρη. Όταν λοιπόν η εταιρεία αδιαφορεί για το πώς μέχρι σήμερα όλοι εμείς ζούμε, όταν δεν ενδιαφέρεται για το αν μπορούμε ή όχι να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες διαβίωσης, δεν μπορεί να θεωρηθεί εκ μέρους της υπεκφυγή η μη συμμετοχή μας στη διαβούλευση, μιας και δεν υπήρχαν δυστυχώς σε κανέναν μας χρήματα για να καλύψουμε έτσι απλά ούτε τα έξοδα μετακίνησής μας.

Αυτό αφορά τους συναδέλφους – μέλη του Δ.Σ. του σωματείου μας της Αθήνας, αλλά κυρίως και τα μέλη της περιφέρειας (Σέρρες – Δράμα – Τρίκαλα).
Ζητήσαμε να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησής μας και να ορίσουν επόμενη συνάντηση. Αντ’ αυτού βιάστηκαν να μας ανακοινώσουν, για μια ακόμα φορά, ότι θα προχωρήσουν μονομερώς στην εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας, γιατί κατ’ ουσίαν αυτή ήταν από την αρχή η κύρια επιδίωξή τους!!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Διαβούλευση, όπως ορίζει ο Νόμος, με το Σωματείο μας η εταιρεία δεν έκανε ποτέ. Παρ’  όλο που δεσμεύτηκε γι΄αυτό, παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας, κατά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 11/1/2012.
Κατά συνέπεια εάν η εταιρεία επιχειρήσει να εφαρμόσει σύστημα εκ περιτροπής εργασίας δεν ακολουθεί τη νόμιμη, ως οφείλει, διαδικασία και η ενέργειά της αυτή είναι παράνομη.
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
΄Ολοι μας θα πρέπει να προσφέρουμε καθημερινά την εργασία μας, ακολουθώντας το έως σήμερα εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα.
Δεν θα επιτρέψουμε στην εταιρεία να μας μετατρέπει από εργαζόμενους σε ημιάνεργους και να οδηγήσει τις οικογένειές μας και εμάς σε απόγνωση !!
Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, για τα οποία εμείς συμβάλαμε. Δεν θα μοιραστούμε σήμερα την κρίση τους !!!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της εταιρείας ΑΛΕΞ ΠΑΚ και σας καλούμε να μην υποταχθείτε στους εργοδοτικούς αυτούς εκβιασμούς και να συσπειρωθείτε γύρω από το Σωματείο μας, ώστε από κοινού να ανατρέψουμε τα σχέδια τους στην πράξη.
Δεν έχουμε πια τίποτα άλλο να φοβηθούμε.
Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ Η ΝΙΚΗ
Για το Δ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: