Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Μάθανε πως… χρεοκοπούμε, πλάκωσαν κι οι Βούλγαροι

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ
Ο Βούλγαρος πρόεδρος (δεν γράφω «της Δημοκρατίας» διότι η Δημοκρατία είναι άγνωστη λέξη για τη Βουλγαρία), απόγονος – καθώς φαίνεται – των ναζιστικών σταγονιδίων της πατρίδας του, που πρόθυμα υπηρέτησε στο πλάι των ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν αποφασίσει να πιάσει στο ανόητο στόμα του τη χώρα μας, καλό θα ήταν να αποκτήσει στοιχειώδη αυτογνωσία.
Πριν από όλα, δεν ζήτησε κανείς τη γνώμη του. Ας κοιτάξει το βιοτικό επίπεδο του λαού του και ας διαχειριστεί τους τεράστιους μισθούς των 140 ευρώ. Κατόπιν, πριν μας παραδώσει μαθήματα, ας χρησιμοποιήσει τις πολύτιμες γνώσεις του στη χώρα του, έτσι ώστε να μας απαλλάξει από την αθρόα μετανάστευση Βουλγάρων πολιτών που συρρέουν χρόνια τώρα προς την Ελλάδα αναζητώντας καλύτερη τύχη. Παρεμπιπτόντως, ας μας ευχαριστήσει που τόσα χρόνια ρέει άφθονο χρήμα από τη χώρα μας στη χώρα του!
Ωστόσο, το θλιβερό για μας παραμένει η παροιμιώδης ανικανότητα του εγχώριου πολιτικού συστήματος να αντιμετωπίσει σοβαρά και σθεναρά το πρόβλημα που το ίδιο δημιούργησε για τη χώρα: να παίρνουν το δικαίωμα γραφικοί Βαλκάνιοι ηγετίσκοι της δεκάρας να μας παραδίδουν μαθήματα!
topontiki. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: