Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Οι 160 φέρνουν… εκλογές

Όλο και πιο δύσκολο φαίνεται πλέον να αποφύγει η κυβέρνηση τις πρόωρες εκλογές, που τόσο απεύχεται για προφανείς λόγους, μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή.
Αν και στην κυβέρνηση ήλπιζαν σε 165 ψήφους υπέρ του Σταύρου Δήμα, τελικά βρέθηκαν μόνο 160 «πρόθυμοι». Κι αν οι απουσίες των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου ήταν ένα ενδεχόμενο που μπορούσε να προβλεφθεί, το απροσδόκητο «παρών» του Παναγιώτη Μελά ήταν ένα σοκ, ενώ πολλές ελπίδες στηρίζονταν στη Μίκα Ιατρίδη, τον Γιάννη Κουράκο και τον Βύρωνα Πολύδωρα, που επίσης ψήφισαν «παρών», καθώς και στον Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο, ο οποίος απουσίαζε. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, τα πράγματα δείχνουν πολύ δύσκολα για το κυβερνητικό επιτελείο. Θα πρέπει να γίνει κάτι… κοσμογονικό για να μεταπειστούν είκοσι βουλευτές και να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, για να πιάσει στην τρίτη ψηφοφορία τον «μαγικό» αριθμό 180, η κυβέρνηση θα πρέπει να προσεγγίσει όλους τους ανεξάρτητους (155 βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ + 24 ανεξάρτητοι = 179 βουλευτές) συν έναν ακόμα… αποστάτη.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον τώρα είναι αν θα αλλάξει η «σκληρή» στάση του Αντώνη Σαμαρά, μετά από αυτό το ηχηρό μήνυμα από πολλούς ανεξάρτητους βουλευτές…
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: