Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Αμερικανός Διαδηλωτής: "Go SYRIZA!"

Πορεία ενάντια στην αστυνομική βία πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον. Αμερικανός διαδηλωτής έκανε παρέμβαση και είπε πως η Ελλάδα αποτελεί έμπνευση για τους διαδηλωτές (Vid)
Την συμπαράστασή τους στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν Αμερικανοί διαδηλωτές που συμμετείχαν στην μεγάλη πανεθνική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Ουάσιγκτον. Πώς συσχέτισαν τις αντιδράσεις στις ΗΠΑ με την κατάσταση στην Ελλάδα και την Χρυσή Αυγή.
Το ενδιαφέρον τους για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα εξέφρασαν Αμερικανοί διαδηλωτές, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του τηλεοπτικού συνεργείου του New Greek TV στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον DC. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του μέλους της Διεθνούς Σοσιαλιστικής Οργάνωσης, Μάικλ Σταρκ, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συσχέτισε τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα με τις αντίστοιχες στις ΗΠΑ.
"Πάμε Σύριζα. Είμαι εμπνευσμένος από τον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων και μαθητών ενάντια στην λιτότητα. Η Ελλάδα είναι μια έμπνευση για τον αγώνα εδώ.", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, ο Σταρκ αναφέρθηκε στην Χρυσή Αυγή, για την οποία εξέφρασε την πεποίθηση ότι αποτελεί "εργαλείο του συστήματος".
"Μπορείτε να δείτε ότι τα αφεντικά χρησιμοποιούν παντού τους ίδιους μηχανισμούς. Όπως για παράδειγμα υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή, η οποία συνδέεται με την αστυνομία. Το ίδιο σύστημα που παράγει φυλετική προκατάληψη και χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως αποδιοπομπαίους τράγους προκειμένου να διαιρέσει και να φοβίσει τους εργαζόμενους. Αυτόν τον αγώνα δίνουμε και εδώ (στην Αμερική) συνεπώς μας εμπνέουν οι αγώνες της Ελλάδας".
Για να δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του New Greek TV από την Ουάσιγκτον, κάντε κλικ εδώ.

Πηγή: newgreektv.com
news247.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: