Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Και υπουργεία έχω... Κι εκλογές έχω... Και 180 δεν έχω...

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
Μένουν οκτώ 24ωρα για το δίδυμο της κοινωνικής γενοκτονίας Σαμαρά-Βενιζέλου να προλάβει να αποτελειώσει ό, τι έχει απομείνει όρθιο στον τόπο. Κυβέρνηση εν αποδρομή, πολιτικό πτώμα, ευρισκόμενο σε τυμπανιαία κατάσταση, μοιράζει θλίψη, σήψη, πάθη και μίση, επιδιώκοντας να πάρει και τη χώρα μαζί του στον πάτο της πολιτικής, οικονομικής και ηθικής χρεοκοπίας.
Γίνεται πλέον αντιληπτό και από τον τελευταίο πολίτη πως τα πολιτικά χνώτα, αυτού του μορφώματος που παριστάνει την κυβέρνηση, βρωμάνε ανυπόφορα.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:
Σημειώναμε έξι μήνες πριν στο φιλόξενο tvxs.gr στις 18/6/2014 και αναρωτιόμασταν: «Έχεις 180; Τι το λες και δεν το κάνεις;» όταν ο «Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων» δήλωνε στις 15/6/2014 στο ΒΗΜΑ με κεντρικό τίτλο: «Αντ. Σαμαράς: Ξεχάστε τις εκλογές - Πιθανότατα έχουμε τους 180 για Πρόεδρο»: «Ήδη η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πιο άνετη σήμερα στη Βουλή από ό,τι ήταν πριν από μερικούς μήνες. Και αυτό σημαίνει ότι βελτιώσαμε και την πολιτική σταθερότητα, αντίθετα από ό,τι προσδοκούσαν κάποιοι. Με τη συνεχή βελτίωση της κατάστασης θεωρώ πιθανότατο να έχουμε και προεδρική πλειοψηφία ως τον Μάρτιο. Οπότε πάει και το τελευταίο εμπόδιο για την εξάντληση της τετραετίας...».
Η ταπεινότητά μου επανήλθε στις 2/10/2014 με αναφορά-υπενθύμιση επίσης στο tvxs.gr πριν τη ζητηθείσα ψήφο εμπιστοσύνης με τίτλο: «Ψήφος Εμπιστοσύνης ή Εξόδιος Ακολουθία;», όπου μεταξύ άλλων σημειώναμε: «Το κυβερνητικό δίδυμο Βενιζέλου-Σαμαρά ορθά έθεσε εν αμφιβόλω τη δική δεδηλωμένη. Δεν τη διαθέτει ούτε στο λαό, ούτε και στη Βουλή. Οι 154-156-160 δεν τις αρκούν, για να απαλείψει την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα στην οικονομία, την παράλυση του κρατικού μηχανισμού, στους τέσσερις μήνες  που μεσολαβούν μέχρι την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου του 2015. Υπόθεση εργασίας: Το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου η συγκυβέρνηση λαμβάνει 154-156-160.Τι από ό,τι ισχύει σήμερα και  ταλαιπωρεί τη χώρα θα έχει αναιρεθεί; Ο πήχης της δεδηλωμένης  βρίσκεται ΠΛΕΟΝ στους 180.

Μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη να εξαφανιστεί το νέφος της αβεβαιότητας και της εκλογολογίας, όπως θρηνολογούσαν οι κυβερνητικές σειρήνες.  Αν τους διαθέτεις εξασφαλίζεις κυβερνητική «σταθερότητα» μέχρι τον Ιούνιο του 2016, για να ολοκληρώσεις την μνημονιακή ισοπέδωση  και τα ντιλ εκποίησης της χώρας.»
ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ:
Ο «Ξεχάστε τις εκλογές - Πιθανότατα έχουμε τους 180 για Πρόεδρο» του Ιουνίου, με τις εξελίξεις πλέον να τον αποφλοιώνουν αργά και βασανιστικά, καταχωρείται  τεκμηριωμένα στη βιβλιογραφία ως  ζεύγος αντιθετικό και ασύμβατο, των εννοιών Σαμαράς#Αξιοπιστία. Επέλεξε να σέρνει τη χώρα επί έξι μήνες στην ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ και με βάση το χθεσινό του  διάγγελμα να προτείνει στους έτοιμους από καιρό, στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ, να συνεχίσει στον ίδιο καμβά της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ για άλλους  δώδεκα μήνες. 

Σημειώναμε στις 18 Ιουνίου : «Όταν το πλεύρισμα των επισφαλώς απασχολουμένων βουλευτών , με την παροχή πολλαπλών κινήτρων , να αναδείξουν τα κρυφά τους  ταλέντα , αποτελεί το βασικό play station αυτής της περιόδου , για το Μέγαρο Μαξίμου», προφανώς και οι  Υπουργικοί Θώκοι θα αποτελούσαν το κρυφό και μύχιο πόθο-απωθημένο του βουλευτή που ένοιωσε εθνική ανάταση και εμπνεύστηκε από τα λόγια του πρωθυπουργού που οδηγεί τη χώρα από τη μία επιτυχία στην άλλη. Τι δεν  καταλαβαίνεις; Το σχέδιο «Άλλος για τη βάρκα μου..»τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή.

Πόσους ακόμη άραγε μπορεί να χωρέσει το ευλύγιστο, εύπλαστο, ευέλικτο, ολιγάριθμο  προσαρμοσμένο στις μεταρρυθμιστικές ανάγκες της μεταμνημονιακής εποχής που ευαγγελίστηκε κυβερνητικό μόρφωμα; Η τρόϊκα θα τις εγκρίνει άραγε ή θα μπορούσαν να μετέχουν εκ περιτροπής στην  κυβερνητική επίφαση ανά τετράμηνο για να λάβουν όλοι τη γλύκα της εξουσίας , αφού « το χρήμα πολλοί εμίσησαν , τη δόξα ωστόσο ουδείς». Η όποια αντιστροφή των όρων(χρήμα, δόξα)  μπορεί να θεωρηθεί ως υπαινιγμός  κατά προσώπων και να διωχθεί ποινικά.

Το κλίμα της αποστασίας και της ανωμαλίας  προετοιμάζεται, Ιουλιανά σε συσκευασία Δεκεμβριανών. Οι άξιοι διάδοχοι του Νόβα-Αθανασιάδη,  δεν θα αναμένουν τον άνακτα. Διαθέτουν  και εμπειρότατους σεφ(1965,1993) στο σερβίρισμα της σπεσιαλιτέ «πολίτικα αλά αποστασιάνα». Δεν  απαιτούνται ούτε καν γνώσεις ποίησης του επιπέδου Ν.Α. «...ήταν τα στήθια σου άσπρα σαν τα γάλατα, και μούλεγες γαργάλατα...» για να κινδυνεύσουν να λάβουν το προσωνύμιο «Γαργάλατας».Στόχος ΤΟΥΣ σαφής και εύληπτος: να μη γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, πάση θυσία.

Αυτή τη φορά ΑΤΥΧΗΣΑΝ. Το δικό τους Σύνταγμα,  τους Εκδικήθηκε. Απαιτεί 180 και η βάρκα μπάζει. Το χιλιοειπωμένο ρεφραίν για Έξοδο από το ΕΥΡΩ πλέον δεν αποδίδει. Η Έξοδος από την έννοια της Ζωής, της Ελάχιστης Αξιοπρεπούς Διαβίωσης, της Ελπίδας και της Προοπτικής, μέσα από την  παρατεταμένη Φτώχεια και Εξαθλίωση 6,3 εκατομμυρίων πολιτών, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια να προβληματιστούμε, για το ευρώ που δεν βρίσκουμε , για τα σπρεντ, τα επιτόκια και την καμπύλη ανάκαμψης, που αναζητούν τα κανάλια της παραπληροφόρησης της DIGEA, για το καλό μας.
Σε οκτώ 24ωρα το ρολόϊ της ιστορίας θα σημάνει την έναρξη της αναστάσιμης πορείας προς τη Λύτρωση.

Το αίνιγμα Εξόδου από το Μνημονιακό Κανιβαλισμό, το αίνιγμα  Ζωής, Προοπτικής και Ελπίδας  για μας και τα παιδιά μας, για την Πατρίδας μας,  απαιτούν ένα Διφυή Οιδίποδα για να το αντιμετωπίσει:
Α. Την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, να επιλύσει το αίνιγμα χωρίς να σκοτώσει τον πατέρα του (Αξίες-Αρχές) και χωρίς βεβαίως να παντρευτεί τη μάνα του (την Εξουσία).
Β. Τους  Πολίτες Ενεργούς στους δρόμους και στις πλατείες να βάζουν πλάτη στη δική τους κυβέρνηση, γιατί «ΑΝΑΤΡΟΠΗ DELIVERY, ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ» δεν υφίσταται. Γιατί η Αξιοπρέπεια  δεν δανείζεται, δεν χαρίζεται, δεν κληροδοτείται. ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ, Διατηρείται με αγώνες , ΜΟΝΟ για Όσους την Αξίζουν.
Καλή Ανάσταση

*Του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, Δημοσιογράφου της Ελεύθερης ΕΡΤ3
tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: