Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Αλέξης Τσίπρας στην Κοζάνη: Η ΔΕΗ θα είναι δημόσια!


Επιτρέψτε μου όμως να σταθώ ειδικά στο θέμα της ΔΕΗ....
Ένα θέμα που αφορά στην περιοχή σας. Αφορά όμως και όλη τη χώρα, αφού έχει να κάνει με το εθνικό αγαθό της ενέργειας που αποτελεί τη βάση της ανάπτυξης, και βασικό συντελεστή όλων των πλευρών της σύγχρονης ζωής.
Εμείς είμαστε καθαροί:
Ο κατακερματισμός και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι έγκλημα σε βάρος του δημόσιου πλούτου.
Έγκλημα σε βάρος της ανάπτυξης και της οικονομίας. Έγκλημα σε βάρος της ποιότητας ζωής του λαού μας. Γυρίζει την χώρα 60 χρόνια πίσω. Ψηφίστηκε μέσα σε μια νύχτα, από το ένα τρίτο μιας Βουλής, που βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τους συσχετισμούς στο λαό.
Αυτή η ιδιωτικοποίηση σημαίνει οπισθοδρόμηση και για την περιοχή σας. Σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας. Σημαίνει πολύ χειρότερες εργασιακές σχέσεις. Σημαίνει δραματική περιβαλλοντική υποβάθμιση. Σημαίνει απόλυτο έλεγχο πάνω στην τοπική οικονομία.
Αντιταχθήκαμε σθεναρά στο ξεπούλημα. Στηρίξαμε τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας. Δημιουργήσαμε ένα κοινωνικό μέτωπο, που προκάλεσε σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση.
Θεωρούμε ότι ένας μόνο ένας δημόσιος φορέας ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να εξασφαλίσει τις κοινωνικές απαιτήσεις: Την συμβολή στην ανάπτυξη. Την παροχή προσιτής ενέργειας στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Την περιβαλλοντική αποκατάσταση. Τη φιλικότερη προς το περιβάλλον ενεργειακή πολιτική. Τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Το σεβασμό της αξιοπρέπειας στις εργασιακές σχέσεις.
Γι' αυτό, σήμερα, βρίσκω την ευκαιρία να επαναλάβω τη σταθερή μας θέση: Η ΔΕΗ θα είναι δημόσια. Και κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης θα επανελεγχθεί, διεξοδικά και από όλες της τις πλευρές από τη νέα κυβέρνηση.
Ας το έχουν υπόψη τόσο οι οργανωτές, όσο και οι συνδαιτυμόνες στο πάρτι της ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: