Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Π. Σκουρλέτης: Ο Σαμαράς τρέμει τις εκλογές (Video)


«Πρώτη φορά έχουν οι εκλογές έχουν ακούσει τέτοια αναθέματα, έχουν ταυτιστεί με την περιπέτεια, με τα δεινά. Ποτέ άλλοτε μετά το 74 δεν είχαμε τέτοια κριτική απέναντι στην κατ' εξοχήν διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα στο λαό να αποφασίσει και να κρίνει τα πράγματα. Οι εκλογές παρουσιάζονται ως κατακλυσμός. Η κυβέρνηση φοβάται την κρίση του λαού» δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης στο Mega.

Εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός στο χθεσινό του διάγγελμα επανέλαβε την αγωνία του να βγει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να διασωθεί η πολιτική που εφάρμοσε όπως αυτή εκφράζεται και στο mail Χαρδούβελη που αντιπροσωπεύει τις δεσμεύσεις Σαμαρά απέναντι στην τρόικα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων οδυνηρών μέτρων την μείωση περαιτέρω των συντάξεων, την αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, στα ξενοδοχεία κ.α.

Απότοκο της κατάρρευσης του δικομματισμού η υπόθεση Χαϊκάλη
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε σαφέστατες πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση η οποία αντί να διευκολύνει το έργο της διερεύνησης και της Δικαιοσύνης καταθέτει μηνύσεις. «Γιατί δεν έκανε μήνυση στον κ. Αποστολόπουλο ή στον κ. Μπαλτάκο;». «Καταρρέει το δικομματικό σύστημα με κρότο. Απότοκο αυτής της κατάρρευσης είναι και η υπόθεση Χαϊκάλη» δήλωσε.

Ευθύνες απέδωσε επίσης και στην Δικαιοσύνη για την χαρακτηριστική ολιγωρία που επέδειξε σε πλήρη αντίθεση με τις δικές του καταγγελίες για το δημοσίευμα της Kontra news που ο εισαγγελέας τον είχε καλέσει την επόμενη μέρα.

«Η υπόθεση Χαϊκάλη βρωμάει. Η Δικαιοσύνη έδειξε ολιγωρία. Δεν μπορεί να καταθέτει κάποιος από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά τις 12 Δεκεμβρίου επωνύμως και η Δικαιοσύνη, να το κρατάει μυστικό, ενώ πρόκειται για μια υπόθεση που επηρεάζει την ψήφο των βουλευτών για την προεδρική εκλογή». Για το δημοσίευμα της ΚΟΝΤΡΑ news που είχε αναφέρει ο κ. Π. Σκουρλέτης είχε την επόμενη μέρα ευαισθητοποιηθεί ο εισαγγελέας και με κάλεσε για κατάθεση. Τώρα γνώριζε από τις 6 Δεκεμβρίου και δεν έκανε τίποτα.

Ενδεικτική είναι η στάση της κυβέρνησης δια της εκπροσώπου της Σ. Βούλτεψη η οποία δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι η υπόθεση Χαϊκάλη αποτελεί «εσωτερική υπόθεση Καμμένου» του κόμματος δηλαδή των ΑΝ.ΕΛ.

ΠΗΓΗ: aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: