Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Στραπάτσο για τον Σαμαρά, νίκη για τη Δημοκρατία

Οι εκβιασμοί και το κλίμα κατατρομοκράτησης δεν απέδωσαν. Ο σχεδιασμός της ομάδας Σαμαρά απέτυχε, η χώρα βαδίζει σε εκλογές και είναι ο λαός που θα αποφασίσει ανάμεσα στα δύο αντιτιθέμενα σχέδια. Νέο Μνημόνιο ή νέα προοπτική και ελπίδα;
Στη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη που η ίδια, δι' ημιεπίσημων διαρροών, είχε θέσει. Η ρευστοποίηση ολόκληρων κομμάτων που επαγγελλόταν η κυβέρνηση δεν πέτυχε. Η ερμηνεία είναι ότι το πολιτικό κλίμα και η συνειδητοποίηση της κομβικής στιγμής στην οποία βρίσκεται η χώρα δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν πίσω από την ψευδεπίγραφη σταθερότητα διά της εκλογής του Προέδρου. Οι βουλευτές γνωρίζουν ότι ψηφίζουν υπέρ ή κατά του e-mail με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Σαμαράς έναντι της τρόικας. Ήδη, με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι τριγμοί στη συγκυβέρνηση που καταγράφονται εδώ και ημέρες με τα σενάρια σωτηρίας περί κυβερνήσεων ειδικού σκοπού κ.λπ. αποδιαρθρώνουν το σύστημα Σαμαρά, καθώς εμφανίζεται πλέον να μην έχει συμμάχους και να αμφισβητείται ακόμα και μέσα στη Ν.Δ. Με την προοπτική ότι βαδίζουμε προς εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση της Αριστεράς φαίνεται να συμβιβάζονται μέρα με τη μέρα ακόμη και οι ευρωπαϊκές ελίτ, όπως προκύπτει από δηλώσεις αξιωματούχων, αλλά και από τον διεθνή Τύπο, ο οποίος μετράει με περισσότερη προσοχή πλέον και τείνει ευήκοον ους στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τις επόμενες ημέρες από διάφορα πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα αναμένεται να εκδηλωθούν πολιτικές πιέσεις με στόχο την παράταση του βίου της παρούσας Βουλής. Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν ακουμπούν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι πιθανόν να αποβούν μοιραίες για το πολιτικό μέλλον του κυρίου Σαμαρά εάν συναινέσει ή αν υποχρεωθεί να συμμορφωθεί. Σε κάθε περίπτωση, ο δρόμος για τις εκλογές είναι ορθάνοιχτος. Έρχεται η ώρα του λαού!
aygi.gt

Δεν υπάρχουν σχόλια: