Ότι θα υπερψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2011, με την ένσταση όμως ότι πρόκειται για έναν αναξιόπιστο προϋπολογισμό, που δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου.
«Είναι αυτονόητο ότι ψηφίζω τον Προϋπολογισμό του 2011. Σημαίνει, όμως, ότι μιλούμε για αξιόπιστο Προϋπολογισμό που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα; Όχι!» ανέφερε η κα Παπανδρέου στην ομιλία της.
Η κ. Παπανδρέου σκιαγράφησε ένα ζοφερό κλίμα για την ελληνική οικονομία, κρίνοντας πως «οι συσχετισμοί είναι εναντίον μας» και πως «ακόμα και ένα νέο δάνειο θα διευκολύνει τους δανειστές μας».
Η ίδια δήλωσε πως στηρίζει τη συλλογική προσπάθεια και όλες οι παρεμβάσεις της συντείνουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Όμως, «στήριξη δεν σημαίνει σιωπή και στοίχιση πίσω από μία άποψη. Ορισμένα "όχι", έχουν μεγαλύτερη αξία για την συλλογική προσπάθεια από στρατευμένα "ναι"».
«Ο Προϋπολογισμός του 2011, παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα ως προς τη στόχευση και την εκτέλεσή του, όπως και ο προηγούμενος», συνέχισε η κα Παπανδρέου. Αποτελεί ωστόσο, είπε, προέκταση του Μνημονίου. Τι οφείλει να πράξει περαιτέρω η κυβέρνηση; «Να διαπραγματευτούμε πολύ πιο σκληρά. Να επιταχύνουμε τις δράσεις που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης και να βελτιώσουμε το μάνατζμεντ της κεντρικής διοίκησης», εκτίμησε η κ. Παπανδρέου.
«Το αίτημα για ευρωομόλογο είναι εθνικό και μπορεί να ενώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Θα ζητήσουμε τη βοήθεια όλων των κομμάτων, όχι μόνον σε επίπεδο συμπαράστασης, αλλά και συμμετοχής. Αυτό που μας απασχολεί, είναι να καταστήσουμε το θέμα, θέμα της ευρωπαϊκής ατζέντας. Αν το πετύχουμε, ας πάρει τα εύσημα η αντιπολίτευση», τόνισε η κ. Παπανδρέου.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική και προς τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως «πράγματι μπορεί να γίνει κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης απ’ τον Σεπτέμβριο και μετά. Όμως κυρίες και κύριοι της ΝΔ, βουλιάξατε το καράβι και μας καταγγέλλετε ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει με 9 μποφόρ. Δεν σας ζητούμε να στηρίξετε την κυβέρνηση, αλλά την Ελλάδα, στα ζητούμενα για δικαιοσύνη και ανάπτυξη. Η κοινωνία αναγνωρίζει την αναγκαιότητα για σκληρά μέτρα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν νιώθει πως είναι και δίκαια. Για παράδειγμα, η οριζόντια περικοπή των αποδοχών και η μείωση των χαμηλών συντάξεων. Οι επιχειρησιακές συμβάσεις που προβλέπουν αναπόφευκτες θυσίες για τις δύσκολες μέρες, αλλά τίποτα για τις καλές μέρες που όλοι ελπίζουμε πως θα ξανάρθουν. Η φοροδιαφυγή που δεν χτυπιέται. Γιατί δεν προχωρεί ο ουσιαστικός έλεγχος του "πόθεν έσχες" για όσους διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί τα τελευταία 15 χρόνια, όπως έχω προτείνει. Θεωρεί κανείς πως είμαστε πολιτικοί αγγέλων; Πώς ζητούνται απ’ το λαό θυσίες όταν οι υπουργοί εμφανίζονται να κάνουν περαίωση δια του κουκουλώματος;»
reporter.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου