Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η FITCH ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ!

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ''JUNK'' ΚΑΙ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ!
ΣΕ «ΦΟΥΝΤΟ» Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ!
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας σε «Α+» από «ΑΑ-» προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Fitch, η υποβάθμιση της Πορτογαλίας οφείλεται στην επιβράδυνση του ρυθμού με τον οποίον συρρικνώνεται το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας καθώς και τις συνεχώς επιδεινούμενες συνθήκες για τη χρηματοδότηση της χώρας και των τραπεζών της.
Νωρίτερα ο οίκος είχε υποβαθμίσει και τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ουγγαρίας σε «ΒΒΒ-» από «ΒΒΒ», διατηρώντας τις προοπτικές αρνητικές.
«Η υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ουγγαρίας αντανακλά μια ουσιαστική επιδείνωση στην υφιστάμενη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική θέση», δήλωσε ο Εντ Πάρκερ, επικεφαλής της ομάδας εθνικών πιστοληπτικών αξιολογήσεων της Fitch για την Αναδυόμενη Ευρώπη.
«To σχετικά υψηλό επίπεδο του δημόσιου, εξωτερικού και εγχώριου τραπεζικού χρέους σε ξένο συνάλλαγμα καθιστούν τη χώρα ευάλωτη σε αρνητικά σοκ», σημείωσε.
Η νέα υποβάθμιση της Πορτογαλίας μαζί με την μετατροπή των ομολόγων της Ουγγαρίας, περίπου, σε «σκουπίδια», υποδηλώνουν την ακατάσχετη και ανενόχλητη κερδοσκοπική πίεση σε βάρος της «περιφέρειας» της ευρωζώνης αλλά και της Ε.Ε.!

Οι ασύδοτες αγορές πατάνε πάνω στις αντιφάσεις της ευρωζώνης και της Ε.Ε. ....και αξιοποιούν ένα πλαίσιο που τους προσφέρει ασύδοτη ευχέρεια κινήσεων για να αντλούν εκ του ασφαλούς κερδοσκοπικά υπερκέρδη.
Το «βατερλώ» της ευρωζώνης όλο και περισσότερο πλησιάζει!!!
iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια: