Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Όσο πιο νεοφιλελεύθεροι γίνεστε, τόσο πιο βαθειά στην κρίση θα βυθίζεστε!...

“Σύντροφοι”, όσο πιο νεοφιλελεύθεροι γίνεστε, τόσο πιο βαθειά στην κρίση θα βυθίζεστε!...
Γράφει ο Δευκαλίων 
Η νομισματική αναταραχή στην Κίνα συνεχίζεται, με τους επικεφαλείς της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας (People’s Bank of China - PBOC) να δηλώνουν:
1. «Τα επιτόκια πρέπει να απελευθερωθούν σταδιακά. Αυτή η μεταρρύθμιση είναι στόχος του 12-ετούς προγράμματος στα έτη 2011-2015» (Zhou Xiao Chuan, Πρόεδρος της PBOC)
2. «Η Κίνα πρέπει να επιταχύνει τον ρυθμό απελευθέρωσης των επιτοκίων» (Sheng Song Cheng,Διευθυντής τμήματος Στατιστικής και Ανάλυσης της PBOC)
Οι δύο αυτές διαδοχικές δηλώσεις των αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας ( People’s Bank of China - PBOC), που έγιναν αντίστοιχα πριν και μετά από την τελευταία αύξηση των επιτοκίων δανεισμού από την PBOC, που έγινε στις 25 Δεκεμβρίου και συνδυάστηκαν και με τις απαραίτητες διευκρινίσεις ότι η αύξηση των επιτοκίων θα λάβει υπ’ όψιν της τις τιμές των ακινήτων και αγαθών και ότι πρόκειται για μία απαραίτητη μεταρρύθμιση, που θα επιλύσει το πρόβλημα των αρνητικών επιτοκίων και θα περιορίσει τον πληθωρισμό.
Σε απλά Ελληνικά, η νομισματική αναταραχή στην Κίνα εντείνεται.
Ταυτόχρονα, στην Ρουμανία ο Πρωθυπουργός Εμίλ Μπόκ έκανε ένα...
 απολογισμό του προγράμματος του ΔΝΤ, που εφαρμόζεται στην Ρουμανική Οικονομία. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα ήταν στο τέλος του 2008 περίπου 1.395.000 και στο τέλος του 2010 έχουν περιορισθεί σε 1.270.000 (δηλαδή 125.000 υπάλληλοι λιγότεροι) και ότι ο περιορισμός του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα συνεχισθεί, προκειμένου η χώρα να εξοικονομήσει πόρους που θα της επιτρέψουν να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Θυμίζουμε ότι η Ρουμανία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την μεγάλη οικονομική κρίση και να λάβει δάνεια από το ΔΝΤ, εξαναγκάσθηκε να μειώσει κατά 25% τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, πάγωσε τις συντάξεις και αύξησε το ΦΠΑ κατά 5 %.
Τι συμπέρασμα εξάγεται αβίαστα;
Η διεθνής οικονομική κρίση οξύνεται σε όλες τις χώρες, είτε αυτές εφαρμόζουν απαράκλητα τις συνταγές του ΔΝΤ (Ρουμανία), είτε είναι παγκόσμιες οικονομικές υπερδυνάμεις (Κίνα). Κανείς δεν γλυτώνει από την οικονομική κρίση που προκάλεσε ο ακραίος και βάρβαρος νεοφιλελευθερισμός.
«Σύντροφοι», όσο πιο νεοφιλελεύθεροι γίνεστε, τόσο πιο βαθειά στην κρίση θα βυθίζεστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: